Reactie Lestienne: "Speel toch liever op links"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Lestienne: "Speel toch liever op links"
Foto: © SC

Maxime Lestienne speelde opnieuw erg sterk voor Club Brugge tegen Lokeren. Hij scoorde een geweldig doelpunt, vergelijkbaar met dat tegen Anderlecht. De goal kwam er vanop rechts, toch verkiest Lestienne de linkerflank.

Sander De Graeve in Brugge

"Ik speel nog steeds liever over links, maar Refaelov trekt ook vaak naar daar. Momenteel speel ik wel met vertrouwen, ik zoek de acties en het lukt de laatste tijd aardig. Het belangrijkste blijft echter het behalen van het kampioenschap op het eind van het seizoen. In het begin van het seizoen lieten we veel punten liggen, maar nu doen we helemaal mee voor de titel."

Club krijgt nog twee uitmatchen voorgeschoteld en één thuiswedstrijd. Volgens Lestienne is dit geen nadeel. "Als je kijkt naar Zulte Waregem bijvoorbeeld. Die zijn thuis minder sterk dan op verplaatsing."

Lestienne scoorde op dezelfde manier als tegen Anderlecht, hij kapte naar binnen en krulde de bal met links enig mooi binnen. "Of ik er nu een specialist in ben? Ik scoorde nog maar twee keer in mijn carrière zo'n doelpunt. Ik heb geluk dat het twee keer lukt op korte tijd."

Lestienne blijft heel belangrijk voor Club, al zegt hij het zelf niet graag. "Het klopt dat ik misschien beslissend ben omdat ik vaak scoor, maar als ik geen ballen krijg van mijn ploegmaats lukt het ook niet. Ok, hier maak ik ook de actie, maar als ik die pass niet krijg komt er geen actie en geen goal." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties