Interview D'Haene: "We wonnen dit seizoen al van Club"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
D'Haene: "We wonnen dit seizoen al van Club"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem kroont zich met een zes op zes voor het eerst in de geschiedenis tot Belgisch landskampioen. "We zijn bezig aan een unieke prestatie", beseft ook Karel D'Haene.

Cédric De Volder in Waregem

Vanavond komt Club Brugge op bezoek aan de Gaverbeek. Winst betekent voor Zulte Waregem een absolute finale in Brussel. De fusieclub trekt in dat geval zondag immers naar het Astridpark voor de titelwedstrijd tegen RSC Anderlecht.

“We staan op twee wedstrijden van het einde en hebben alles nog in eigen handen”, gelooft ook D’Haene in de titelkansen. “Dat is een prachtig gegeven voor een relatief kleine ploeg. We beseffen dan ook maar al te goed dat we bezig zijn aan een unieke prestatie.”

“Maxime Lestienne? Soms is een speler zo goed dat geen enkele verdediger hem kan afstoppen. Vraag dat maar eens aan Jelle Van Damme”

Toch wil ook de verdediger niet vooruit lopen op feiten. Eerst moet Essevee de drie punten thuis houden tegen blauw-zwart. “Club is momenteel misschien wel de best voetballende ploeg van België”, gaat een eerlijke D’Haene verder. “Het is een complete ploeg met veel individueel talent. Maar ook bij hen zal de druk zwaar zijn om te dragen. Ook Club moet winnen.”

Vooral Maxime Lestienne is de man die de rood-groene defensie aan banden moet zien te leggen. “We zijn gebrieft over zijn kwaliteiten”, lacht D’Haene. “Maar soms is een speler zo goed dat geen enkele verdediger hem kan afstoppen. Vraag dat maar eens aan Jelle Van Damme (de verdediger van Standard beleefde afgelopen zondag een helse middag tegen Lestienne, nvdr.). Bovendien heeft Club nog meer kwaliteiten. Hun middenveld acteert tegenwoordig ook op een hoog niveau.”

“Wat als we naast de Champions League grijpen? Ik denk dat de ontgoocheling op het eerste moment wel zal overheersen”

“Maar we moeten eerst en vooral naar onszelf kijken. We hebben dit seizoen al gewonnen van Club Brugge. En ook Anderlecht ging al voor de bijl. Al zal het beste Zulte Waregem de komende wedstrijden op het veld moeten staan. Maar de overwinning tegen Lokeren heeft ons vertrouwen een boost gegeven.”

Essevee staat nu echt op een zucht van de Champions League. Hoe groot zou de ontgoocheling aan de Gaverbeek zijn om alsnog naast de top twee te grijpen? “We hebben altijd gezegd dat een Europees ticket ons doel is”, besluit de verdediger. “Een titel of een tweede plaats zou een onverhoopt succes zijn. Al denk ik dat de ontgoocheling op het eerste moment wel zal overheersen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties