Interview Van den Brom: "Lokeren zal geen cadeautjes uitdelen"

Van den Brom: "Lokeren zal geen cadeautjes uitdelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spanning in play-off I is te snijden. Anderlecht moet twee keer winnen en het is zeker van de landstitel, maar ook winst op Lokeren kan volstaan indien de twee concurrenten gelijkspelen. "Wij kijken maar naar één ding: winnen tegen Lokeren", zei John van den Brom daarover.

Een feestje voor Anderlecht zit er vanavond dus wel in, maar daar houdt Van den Brom zich nog niet mee bezig. "Wij gaan om te winnen en dan zullen we wel zien wat er gebeurt. Ik ga zeker niet zeggen dat we de titel vanavond gaan pakken. Om 22u45 zullen we dan zien of het al volstond of dat we zondag nog eens fel aan de bak moeten. Wij weten wel dat we bij winst nog alles zelf in de hand hebben, dat voordeel heeft Club Brugge alvast niet."

En bij Anderlecht laten ze niets aan het toeval over, want ook in het Regenboogstadion zal een mannetje zitten. "Er zijn bepaalde scenario's waarbij we zelf misschien iets moeten gaan forceren en daarom hebben we iemand in de andere wedstrijd die ons op de hoogte zal houden. Ik wil achteraf niet met een gevoel zitten van 'hadden we dat maar gedaan'."

Van den Brom zei afgelopen zondag nog dat Anderlecht dit niet meer uit handen geeft. Het vertrouwen is - in hoeverre het is weggeweest - terug bij de Brusselaars. "Logisch dat je meer zelfvertrouwen hebt na twee goeie zeges. Zeker als je ziet van waar we komen in deze play-offs. Twee keer winnen geeft je weer een boost en je bent zeker dat je weer helemaal meespeelt."

Geen stress

Lokeren dient zich als zwakste ploeg in play-off I alvast aan als een hapklare brok. "Ze hebben niets meer om voor te spelen, maar dat betekent niet dat ze niet willen winnen", aldus Van den Brom. "Wees maar zeker: cadeautjes zullen we niet krijgen. Ze zullen zich niet overgeven en vol voor de winst gaan."

En zelfs onder die omstandigheden blijft de Nederlander cool. "Zeker geen stress. Dit is toch leuk? We hebben iets moois in handen dat we kunnen afmaken. Dat mag niet gepaard gaan met stress, want dat loopt fout af. We moeten ontspannen, maar gefocussed en scherp naar die wedstrijden toeleven."

Van den Brom werd zelf vierde in de verkiezing van 'Coach van het Jaar'. "Ik heb dat zelf niet serieus gevolgd. Ik gun het Franky, maar dat is het ook. Het is dan ook geen teleurstelling. Jullie weten dat ik hier met een doel zit en dat is de titel pakken. De Champions League spelen is heel wat belangrijker dan coach van het jaar worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties