Reactie Dury feliciteert zijn spelers: "Mooiste ploeg waar ik ooit mee werkte"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Dury feliciteert zijn spelers: "Mooiste ploeg waar ik ooit mee werkte"
Foto: © SC

Het is overbodig te zeggen dat Francky Dury ontgoocheld was. Anderlecht pakt de titel dankzij een 1-1 gelijkspel. Dury feliciteerde de Brusselse grootmacht maar had vooral lof voor zijn eigen spelers. "Proficiat voor mijn team."

Robby Morren in Brussel

"Het is normaal dat je ontgoocheld bent. Er is een beetje ongeloof en vervolgens zoek je wat steun bij elkaar. Ik heb ook felicitaties aan mijn team gegeven. Ik moet er zijn voor mijn team want de jongens hebben ongelooflijk gewerkt."

"Dit is de mooiste ploeg waar ik in mijn leven mee gewerkt heb en ik ga gans mijn leven deze groep onthouden als een groep die een bepaalde warmte heeft uitgestraald aan het Belgisch kampioenschap. We moeten ontgoocheld zijn en een beetje kwaad. Als we dat niet zijn, dan missen we iets in die laatste rechte lijn. Als je een sprint aangaat en je verliest, dan baal je en ben je wel eens kwaad."

Fier

"Proficiat voor Anderlecht maar vooral proficiat voor mijn team. Ik ben heel fier op mijn spelers", herhaalt de coach die tot in het slot van de wedstrijd op zoek bleef gaan naar de winnende goal. "Op het einde was het een beetje hinken op twee gedachten: ga je nog vol voor die overwinning of wil je die Champions League-kwalificaties veiligstellen?"

"De match zat in het begin vast. De twee ploegen hadden respect voor elkaar en er kropen wat slordigheden in het spel. Dat is ook normaal want op zo'n momenten kan je niet je beste voetbal brengen. Met de inbreng van Berrier zijn we in de tweede helft toch wat beter gaan voetballen."

Even van slag

"Toen we scoorden zag het er enkele minuten goed uit maar we krijgen die vrije trap tegen en daaruit scoorden zij. Na die gelijkmaker waren we even van slag. We hebben nog geprobeerd met 10 tegen 11: ik heb Naessens centraal gezet en Skulason ingebracht maar het heeft niet mogen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties