Interview Dury: "Misschien goed dat we moeten winnen"

Dury: "Misschien goed dat we moeten winnen"
Foto: © SC

Zulte Waregem mag straks op het veld van Anderlecht om de titel strijden. Het moet om de titel binnen te halen wel gaan winnen in het Astridpark. Dat wordt moeilijk, weet ook coach Francky Dury. Hij blikte alvast vooruit op de meest belangrijke match uit zijn carrière.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Het was niet mijn beste nacht tussen donderdag en vrijdag. Goed, dit is een moment om van te genieten, want we hebben er maanden voor gewerkt. Het zat dit seizoen vrij snel goed en we zaten vlug in de juiste richting. Ik heb dit seizoen weinig energie verloren naar discipline toe. We hebben een hele sterke groep. Tegen Club Brugge stonden er acht Belgen bij ons op het veld. De spelers verleggen hun limieten. We hebben maanden opgebouwd naar dit.”

“In het voetbal niet te veel rekenen”

“We zijn klaar om te spelen, de geschiedenis is voor na de match. Ik sta ook niet stil bij een mogelijk feest. Dan sla je namelijk 90 minuten over Eerst moeten we gewoon focussen op de match en dan zien we wel.”

De coach verwacht niet dat er een gelijkspel uit de bus zal vallen: “De perfecte deal is dat we het met Anderlecht op een 0-0 houden en dat we dan in de laatste minuut toch scoren (lacht). Ik denk dat beide teams zullen gaan om te winnen. Sowieso moet je in het voetbal niet te veel rekenen.”

“Mijn boodschap aan de spelers zondag is dan ook: ‘Doe normaal’. Deze groep is mentaal sterk. Deze ploeg moet spelen zoals hun gevoel nu is. We hebben hier acht maanden voor gewerkt en we moeten nu die weg vervolgen. Iedereen kent zijn taken, dus ik hoef niet te blijven praten tegen de spelers. Als een coach altijd zegt aan zijn spelers om kalm te blijven, is dat overigens een teken dat hij zelf niet kalm is.”

“Anderlecht straalt grote klasse uit”

Dury heeft veel respect voor de tegenstander van zondag. “Anderlecht straalt grote klasse uit. Ze zijn het gewend om voor de titel te spelen. Ik ben blij dat Anderlecht op de eerste plaats staat. Ze verdienen dat op basis van hun seizoen. Als we de titel willen pakken moeten we ginds winnen. Maar het is misschien wel goed dat we echt om te winnen moeten spelen.”

“Van den Brom heeft ook goed werk geleverd bij Anderlecht. Ze hebben goede uitwedstrijden gespeeld in de Champions League en de trainer heeft de jeugd kansen gegeven met Praet en Bruno. Na Nieuwjaar was het misschien een beetje minder, maar ook bij hen is er nu terug vertrouwen. We hebben allebei nu een kleine, positieve druk.”

“De sleutel is voetbal”

“Beide teams hebben volgens mij veel vertrouwen na de voorbije wedstrijden. Verliezen zou een kort moment van ongeloof en ongeluk betekenen, maar we hebben een mooi seizoen gespeeld. Ik voel de druk dan ook niet op dit moment. We zijn klaar. We hebben geen gekwetsten of problemen. Iedereen is in topconditie. Het is natuurlijk voor iedereen hier waarschijnlijk de belangrijkste match uit zijn carrière, ook voor mij. Maar ik voel me er ook persoonlijk klaar voor.”

Volgens de coach wordt voetbal de sleutel zondag: “Anderlecht en Zulte Waregem zijn twee ploegen die willen voetballen en willen spelen. Wie zijn spel het meest vindt zal dus vermoedelijk de wedstrijd winnen.”

“Gezorgd voor warmte in de huiskamers”

De voorbije zestien maanden heeft Dury bij Zulte Waregem een uniek verhaal geschreven: “Toen ik hier terugkeerde was er een kleine crisis. Het was Zulte Waregem niet meer. We hebben goed en veel gewerkt om terug tot een identiteit te komen.”

“En ik denk dat we die identiteit ook hebben teruggevonden. Iedereen rond de club houdt opnieuw van Zulte Waregem. Ik denk dat we voor warmte hebben gezorgd in vele huiskamers en dat we de sympathie van velen hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties