Wij beoordelen: Suarez en Delaplace uitblinkers

Fabian Morren
| 5 reacties
Wij beoordelen: Suarez en Delaplace uitblinkers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze redactie bekeek intensief de de titelwedstrijd en beoordeelde achteraf de spelers. Het was geen hoogstaande partij met veel gevechtsvoetbal dus weinig hoge cijfers te bespeuren.

ANDERLECHT

Silvio Proto 6
Weinig te doen, maar trapte wel een paar aardige passes richting Mbokani en Suarez.

Behrang Safari (OUT '64) 5
Werd er ingebracht voor zijn aanvallende impulsen, maar kon te weinig voorzetten afleveren.

Cheikhou Kouyate 6
Kon niet veel mee inschuiven, maar zijn intercepties waren weer talrijk. Liet zich onnodig uitsluiten met een veel te drieste tackle.

Bram Nuytinck 7
Had net voor rust een goede kopbal op de deklat in huis. Verdedigend op geen foutje te betrappen.

Guillaume Gillet 7
Hield Hazard goed uit de wedstrijd met zuivere tackles. Zorgde zoals steeds ook weer voor aanvallende dreiging.

Sacha Kljestan 6
Legde zoals gewoonlijk heel wat kilometers af, maar was onzuiver in de passing. Had het moeilijk tegen Delaplace.

Lucas Biglia 8
Eiste steeds de bal op en deed er meestal wel iets goed mee. Hij verstuurde enkele foute vrije trappen, maar trapte wel de belangrijkste van het seizoen binnen, afgeweken weliswaar.

Dennis Praet (OUT '62) 5
Probeerde tussen de linies te spelen, maar had weinig aanspeelmogelijkheden. Dreigde ook niet genoeg en koos veel voor de makkelijke bal achteruit.

Milan Jovanovic 6
De Serviër verslikte zich een paar keer in zijn dribbel, maar kwam wel sterk mee terug verdedigen.

Dieumerci Mbokani 7
Sterk in de duels, maar ook veel buitenspel en niet erg gelukkig in zijn acties en passes in de eerste helft. In de tweede werd hij mee de aanjager en ging zelfs op de eigen helft ballen recupereren.

Matias Suarez 8
De beste man op het veld. Probeerde steeds de actie te maken en lukte daar ook veel in. Werd niet genoeg de diepte ingestuurd.

Olivier Deschacht (IN 62') 7
Kwam Safari aflossen die zelf om zijn vervanging vroeg. Leverde direct een goede voorzet af en kon hoog druk zetten.

Demy de Zeeuw (IN '62) 6
De Zeeuw deed al het mogelijke om de puntendeling vast te houden na de rode kaart. Bracht extra loopvermogen.
 

ZULTE WAREGEM

Sammy Bossut 7

Was zeker in de eerste helft heer en meester in de lucht. Kreeg behoorlijk wat terugspeelballen te verwerken en was daar secuur mee. Zag de vrije trap van Biglia niet goed komen en kwam een paar keer goed uit.

Davy De fauw 7

Foutloos op de rechtsachter. Mentor van de rest van de verdediging zoals steeds. Kon offensief wel niet helemaal zijn stempel drukken door de manier van spelen van Anderlecht.

Karel D’Haene 6

Had geen overdreven moeite om Mbokani en co af te schudden en speelde een degelijke wedstrijd., zonder hoogtes of laagtes. Moest al vroeg een gele kaart pakken en kon daarna niet te veel fouten meer maken.

Steve Colpaert 7

Sterk in de lucht en tussen de linies. Liep altijd waar hij moest lopen en kon zo de angel uit een aantal aanvallen van Anderlecht halen. In het uitvoetballen ook goed tot zeer goed.

Bryan Verboom 6

Ging af en toe eens mee en zijn voorzetten sneden zeker hout. Ook verdedigend nauwelijks op een foutje te betrappen.

Junior Malanda (OUT ’80) 6

Zeer zenuwachtig in het matchbegin, wat tot een aantal verkeerde passes leidde. Herstelde naar mate de wedstrijd vorderde wel zijn niveau, maar kon niet bijbrengen wat hij soms wel doet.

Jonathan Delaplace 8

Won ondanks zijn kleine gestalte alweer meer dan 60% van zijn duels. Was steeds gevaarlijk en goed in het kaatsen. Pakte een hele nuttige kaart toen Suarez eens door was en was nauwelijks van de bal te zetten. Had na een duel ook altijd de rebound te pakken.

Thorgan Hazard 7

Speelde een dijk van een eerste helft, waarin hij steeds aanspeelbaar was en altijd met korte toetsen voor gevaar kon zorgen. Viel in de tweede helft wel een beetje terug.

Ibrahima Conté (OUT ’46) 5

Probeerde het te vaak te forceren met een snedige dribbel, maar leed daardoor af en toe balverlies. Kon offensief te weinig brengen en werd aan de rust gewisseld.

Mbaye Leye 7

Stond minder diep dan anders, maar kon daardoor wel meer betrokken worden in het passenspel van Hazard. Kwam daardoor veel in het spel voor. Zorgde uiteindelijk met een mooie voorzet ook voor een doelpunt bij Essevee.

Jens Naessens 7

Had het in de eerste helft wat moeilijk met zijn diepe positie. Is niet echt een superaanjager, maar compenseerde dat met zijn kracht in de duels. Zowel in de lucht als over de grond een gesel en maker van een mooi doelpunt.

Franck Berrier (IN ’46) 6

Snedig en tuk op revanche. Kon niet echt zorgen voor het verschil maar gaf wel dreiging op het middenveld. Niet altijd secuur genoeg in de passing.

Olafur Skúlason (IN ’80) –

Viel te kort in om een beoordeling te kunnen krijgen.

Niet mee eens? Geef uw eigen beoordeling HIER

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties