Reactie Leye: "Praten over de titel was geen vergissing"

Leye: "Praten over de titel was geen vergissing"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbaye Leye was de eerste die het woord titel in de mond nam bij Zulte Waregem. Uiteindelijk heeft het heel weinig gescheeld, maar de ploeg greep net naast de hoofdprijs door een 1-1 gelijkspel op het veld van Anderlecht.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

Zulte Waregem heeft dus net niet kunnen zorgen voor het orgelpunt aan hun sprookje: “Het was een beetje frustrerend en enorm ontgoochelend dat we niet nog eens konden scoren. De match was in evenwicht en het had er echt in gezeten. We zaten zeker niet veraf van de titel, dus is het een enorme ontgoocheling.”

“We moeten respect hebben voor Anderlecht, zoals zij respect hadden voor ons. Ze zeiden dat we een goed seizoen hebben gehad en zij zijn de verdiende kampioen. Als je zowel na de reguliere competitie als na de play-offs op plaats 1 staat, dan verdien je de titel.”

Leye zelf was de eerste die de ambitie voor de titel uitsprak. Hij vindt dat hij achteraf recht van spreken had: “Tuurlijk gingen we voor de titel. We hebben dit seizoen gelijke tred kunnen houden met de toppers. Ik vond dan ook dat ik mocht zeggen dat we er voor gingen. We zijn er heel dichtbij gekomen als Zulte Waregem.”

“Ik heb bij Gent en Standard gespeeld en ook al dicht bij een titel gestaan. Ik wist dat het kon met deze groep, want deze groep was minstens zo sterk dan de andere ploegen waar ik bij heb gespeeld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties