Interview Deschacht: "Schrik voor leegloop"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 114 reacties
Deschacht: "Schrik voor leegloop"
Foto: © SC

RSC Anderlecht werd vandaag in het gemeentehuis van Anderlecht gehuldigd voor de 32e landstitel. Voor Olivier Deschacht is het ondertussen al het zesde kampioenschap. "En misschien is dit wel één van de mooiste."

Cédric De Volder in Anderlecht

Paars-wit werd eerder vandaag ontvangen in het gemeentehuis van Anderlecht om handjes te schudden met pers en gemeentebestuur. Na een razendspannende eindspurt kroonde paars-wit zich afgelopen zondag immers voor de 32e keer tot Belgisch landskampioen.

"Die laatste minuten op het veld waren chaotisch. Iedereen keek naar de scheidsrechter in de hoop dat hij de wedstrijd zou affluiten. Maar uiteindelijk was de ontlading des te groter"

Voor Olivier Deschacht is het inmiddels een gewoonte om gehuldigd te worden. De 32-jarige Oost-Vlaming pakte al zes titels met Anderlecht. Ook al kon hij afgelopen seizoen niet altijd rekenen op een basisplaats, de balans oogt positief. “Ik kan terugblikken op een mooi seizoen. Zowel in de competitie als in de Champions League heb ik opnieuw bewezen dat ik mijn mannetje kan staan. De enige negatieve noot is misschien die onterechte rode kaart.”

Nochtans startte de blonde verdediger op de bank in de beslissende wedstrijd tegen Zulte Waregem. Zo’n twintig minuten voor affluiten kwam hij Behrang Safari vervangen. “Ik zat echt te sterven op die bank”, gaat Deschacht verder. “Het is ongelooflijk frustrerend om naar de wedstrijd te kijken en niets te kunnen doen.”

"Ik moet bekennen dat ik schrik heb voor een leegloop. Ik hoop dan het geen volledig seizoen zal duren vooraleer de nieuwelingen op elkaar zijn ingespeeld want de titel is opnieuw de grote ambitie"

“Maar ook die laatste minuten op het veld waren chaotisch. Iedereen zat constant naar de scheidsrechter te kijken in de hoop dat hij de wedstrijd zou affluiten. Daardoor leden we ook veel te veel onnodig balverlies en werd het bij momenten nog warm voor onze kooi. Maar uiteindelijk was de ontlading des te groter.”

De kans dat de ruggengraat van paars-wit volgend jaar in een ander shirt voetbalt lijkt vrij groot. Onder anderen Lucas Biglia, Dieumerci Mbokani en Cheikhou Kouyaté sturen aan op een vertrek. Hoe kijkt de ex-aanvoerder tegen zo’n transfercarrousel aan? “Ik moet bekennen dat ik schrik heb voor een leegloop”, bekent Deschacht. “Het is zonde om een goede ploeg uit elkaar te zien zwermen, maar dat hoort nu eenmaal bij het moderne voetbal. Ik hoop dat het geen volledig seizoen zal duren vooraleer de nieuwelingen op elkaar zijn ingespeeld want een 33e titel is de grote ambitie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties