Van Damme verdedigt voorzitter in Franstalige media

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 37 reacties
Van Damme verdedigt voorzitter in Franstalige media
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

De laatste weken waren onheilspellende berichten vaste prik in Luik. Vooral de Standard-fans pikten de tegendraadse politiek van Roland Duchâtelet niet langer. Jelle Van Damme gaat echter tegen de kritiek in en blijft zijn voorzitter steunen.

Duchâtelet stond de voorbije weken in het oog van de storm. En in de Vurige Stede kan zo’n windje al snel uitgroeien tot een hevige orkaan. De voorzitter ontsloeg Mircea Rednic voor de nobele onbekende Guy Luzon en op de koop toe haalde de sterke man nog eens twintig miljoen euro uit de club. Vooral de fanatieke fans vonden de heisa niet bepaald grappig.

Toch wil Van Damme een lans breken voor zijn baas. “Ik kan ondertussen wel zeggen dat ik de voorzitter vrij goed ken”, aldus de aanvoerder van de Rouches in Sudpresse. “Ik wil dan ook eventjes beklemtonen dat hij niet de man is die de laatste weken wordt afgeschilderd in de media. Ik ben er zeker van dat hij nooit een actie zou ondernemen die de club schade zou toebrengen.”

Van Damme mag het komend seizoen samenwerken met Luzon en Ivan Vukomanovic. Laatstgenoemde was in vervlogen tijden een ploegmaat van de ex-speler van onder andere Ajax, RSC Anderlecht en Wolverhampton. “Hij heeft alles om uit te groeien tot een goede assistent, maar het is vooral een vriend van me. Wat ik van de nieuwe coach denk? Ik heb al een goed gesprek gehad met Luzon en ik heb er een goed gevoel bij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties