Scheidsrechters strenger beoordeeld op resultaatbepalende fases

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Scheidsrechters strenger beoordeeld op resultaatbepalende fases
Foto: © SC

De Centrale Scheidsrechterscommissie heeft in Brussel de richtlijnen voor het nieuwe seizoen voorgesteld. De mannen in het zwart, geel, groen of oranje zullen voortaan strenger beoordeeld worden op resultaatbepalende fases.

Fases zoals strafschoppen en al dan niet terecht toegekende doelpunten dus. Robert Jeurissen, baas van de refs, legt uit in HLN: "Het is van geen belang of een team bijvoorbeeld al 4-0 voorstaat als er een strafschop gefloten wordt. Als het daardoor 4-1 of 5-0 wordt, is het resultaat ook beïnvloed. Dat heeft gevolgen voor onder meer het doelsaldo."

Verder is er ook een kleine wijziging aan de buitenspelregel. "Als een bal op een verdedigende speler afwijkt, blijft het buitenspel. Maar als een verdediger de bal vrijwillig speelt, wordt het buitenspel voortaan opgeheven. De buitenspelregel zal altijd aan interpretatie onderhevig zijn." Het gebruik van videobeelden, zoals aangevraagd door de Pro League, komt er overigens niet volgens Jeurissen. "Dat idee zal door de FIFA en de UEFA afgeketst worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties