Nu al coach op de keien in België

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Nu al coach op de keien in België
Foto: © SC

Het seizoen is nog niet bezig of er is al een coach de deur gewezen. Jean-Guy Wallemme betaalde het gelag bij WS Brussel, het vroegere WS Woluwé. Wordt dit de start van een reeks zoals vorig seizoen?

Door Sander De Graeve

Vorig seizoen bleef het heel lang rustig en leek de werkzekerheid van het trainersgild in België de goede kant op te gaan. Dat bleek uiteindelijk niet te kloppen. Een heel aantal clubs leek wel schrik te hebben om de eerste te zijn die hun coach liet kennismaken met de straatstenen.

Na het ontslag van Jans gingen de koppen aan het rollen in de Jupiler Pro League. In minder dan een maand tijd volgden nog vier trainers zijn voorbeeld. Peeters wordt ontslagen bij Cercle en ging aan de slag bij AA Gent dat de samenwerking met Sollied stopte. Ook Georges Leekens en Chris Janssens moeten eraan geloven bij respectievelijk Club Brugge en Lierse.

Gebrek aan visie op lange termijn

Het seizoen was nochtans goed begonnen. Voor het eerst in jaren werd de tiende speeldag gehaald zonder trainersontslag. Voetbalkrant.com belde toen Hugo Broos op en die zag een verklaring: "Een trainer ontslaan is te duur geworden in deze tijden van crisis." Enkele weken later bleek die crisis minder aanwezig dan gedacht bij Club Brugge. Leekens werd bij het huisvuil gezet mét een riante ontslagvergoeding.

Nu het nieuwe seizoen nog moet beginnen vliegt dus al een trainer buiten in tweede nationale. Op basis van teleurstellende resultaten in de voorbereiding en wat kritiek op het transferbeleid naar verluidt. Het toont aan dat sommige clubleiders nog steeds geen visie op lange termijn kunnen aanhouden. Laten we eens het belang van de voorbereiding eens in perspectief plaatsen: AA Gent won vorig seizoen alles in de voorbereiding, een wedstrijd op Leverkusen incluis. We weten allemaal hoe het seizoen uiteindelijk uitdraaide voor de Buffalo's.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties