Garrido: "Wil niet constant zeuren over afwezigen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Garrido: "Wil niet constant zeuren over afwezigen"
Foto: © SC

Vanavond kan Club de criticasters lik op stuk geven met een knalprestatie Achter De Kazerne. "Ik verwacht een moeilijke partij in Mechelen, maar het niveau van mijn spelers gaat de goede kant uit", aldus Juan Carlos Garrido.

Cédric De Volder in Brugge

De Spaanse veldheer begon zowaar in het Nederlands aan de wekelijkse persbabbel. “Alles gaat prima”, lachte Juan Carlos Garrido zich de tanden bloot. Al kon hij een Spaanse tongval toch niet verbergen. “Of ik lessen Nederlands neem? Nee, maar ik plan telkens individuele oefensessies in van een half uurtje.”

Het klinkt zowaar als het credo van de Spaanse veldheer. Enkel met hard labeur bereik je doelstellingen. Wat verwacht Garrido aan te treffen op bezoek bij een zwalpend Malinois? “Mechelen sprokkelde amper een puntje, maar het is opletten geblazen. Dat team kende vooral veel ongeluk in de eerste drie wedstrijden. Bovendien kan je KAA Gent en Standard (en Waasland-Beveren, nvdr.) niet meteen als hapklare brokjes beschouwen. Ik vond ze in Gent trouwens fantastisch voetballen. Maar eigenlijk doet dat er weinig toe. Ik verwacht een offensief Club Brugge dat vol voor de drie punten gaat.”

"Ik kan toch moeilijk de hele tijd zeuren over de afwezigen? Ik focus liever op de spelers die wel klaar zijn"

Victor Vazquez en Jonathan Blondel liggen alvast een paar weken in de lappenmand. Een serieuze aderlating voor blauw-zwart? “Ook onder anderen Thomas Meunier, Vadis Odjidja-Ofoe en Jim Larsen zijn nog steeds niet speelklaar”, pikt Garrido in. “Maar ik kan toch moeilijk de hele tijd zeuren over de afwezigen? Ik focus liever op de spelers die wel klaar zijn, want ik moet roeien met de riemen die ik heb. Net daarom vind ik het belangrijk om optimistisch te blijven en vertrouwen te tonen in de jongeren.”

Toch is het in West-Vlaanderen nog steeds zoeken naar een passend spelconcept. Tenslotte is Tom De Sutter een compleet omgekeerde wereld in vergelijking met Carlos Bacca. “Het spelsysteem wordt pas gevormd naargelang de spelers die ter beschikking staan”, haalt de coach een voetbalcliché uit de kast. “Het klopt dat ik momenteel niet mijn favoriete spel kan brengen, maar een topclub moet in staat zijn om op verschillende manieren te spelen. Tom De Sutter? Het grote probleem is dat hij zijn voorbereiding afwerkte bij Anderlecht, maar al met zijn hoofd bij Club zat. Ik zag hem deze week echter mooie dingen doen op training.”

"Het klopt dat ik mijn favoriete spel niet kan brengen. Tom De Sutter? Hij toonde deze week mooie dingen op training"

De Europa League-uitschakeling tegen Slask Wroclaw heeft duidelijk weinig sporen nagelaten op Jan Breydel. Er wordt, in tegenstelling tot vorig seizoen, zelfs vrijuit over de titel gesproken. “Ik heb vorig jaar nooit gezegd dat Club niet meedeed om de gouden plak”, knipoogt de Spanjaard. “Maar uiteindelijk kwamen we slechts twee puntjes te kort om het kampioenschap te winnen, terwijl iedereen Club al een paar keer afgeschreven had. En nu? Club Brugge moet altijd meedingen naar de titel, maar er zijn nog favorieten. (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties