Essevee moet Leye zeven tot negen maanden missen

Essevee moet Leye zeven tot negen maanden missen
Foto: © SC

Mbaye Leye zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen voor Zulte Waregem. De spits scheurde de voorste kruisbanden van de rechterknie en zal zeven tot negen maanden out zijn.

Leye kwam in minuut 93 gisteren in het duel tegen Oostende in een duel terecht, waarbij hij zijn knie ietwat verdraaide. De gevolgen daarvan lijken nu dus nog zwaarder dan aanvankelijk gevreesd.

Eigenlijk kon je gisteren al weten dat de zaak met de knie van Leye vermoedelijk ernstig zou zijn. Coach Dury maakte zich ook zorgen: "Ik vrees voor de kruisbanden. We kunnen nog geen diagnose stellen, maar hopelijk is hij snel terug fit."

Muizenissen

De knie van Leye zelf vertelde gisteren al meer. Hij stond vervaarlijk snel dik en de Senegalese spits mankte zich een weg naar de bus, zichtbaar helse pijnen lijdend. Nu lijkt het er op dat hij 7 tot 9 maanden buiten strijd zal zijn. 

Muizenissen voor Zulte Waregem, dat nu vermoedelijk een extra spits zal willen toevoegen aan de kern en ook voor Leye zelf, die een mogelijke financiële slag nu waarschijnlijk niet meer zal kunnen thuishalen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties