BeNe League: Standard tegen de Nederlandse clubs?

BeNe League: Standard tegen de Nederlandse clubs?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Straks om 19u30 trekt het tweede seizoen van de BeNe League zich op gang. Wordt het opnieuw een strijd tussen Standard en Twente, of mogen we een verrassing verwachten?

Door Aernout Van Lindt

Vorig jaar startte de BeNe League op, met eerst een luik in eigen land en daarna een "play-off" met wedstrijden over de landsgrenzen heen. Dit seizoen wordt meteen gekozen voor een volledige competitie, met 8 Nederlandse en 8 Belgische teams. 

Ondertussen zijn er wel maar 7 Belgische teams meer, omdat STVV onlangs besloot zich uit de competitie te ontrekken. Lees daarover HIER nog eens alles. 

Titelpretendenten: Standard en Twente

Vorig jaar kregen we een beklijvende strijd tot op de laatste speeldag tussen Standard Fémina en Twente. De Luikenaars hadden genoeg aan een gelijkspel, maar verloren van de ploeg uit Enschede en weg was de titel. Beide team komen dit seizoen wel uit in de Champions League en zullen ook daar weer ervaring tanken, nuttig in de BeNe League.

Het zou dan ook raar moeten lopen als deze twee teams er niet weer een beklijvende competitie van maken. Bij Twente bleven Sherida Spitse en Ellen Jansen op post, Standard heeft Aline Zeler behouden en heeft met Tessa Wullaert een geweldig talent binnengehaald. Zij komt over van Anderlecht. 

Subtop: Nederland boven?

In de subtop wordt het vooral uitkijken naar Nederlandse teams: Ajax, PSV, Ado Den Haag en Telstar moeten in staat worden geacht om mee te dingen voor plek drie in de competitie.

En komt er dan geen weerwerk van de Belgische teams? Misschien wel: Anderlecht heeft veel talentjes van Standard overgenomen, Lierse begint met veel ambitie aan een nieuw seizoen in de BeNe League en ook Club Brugge heeft zich danig weten te versterken. We durven echter betwijfelen of dat genoeg is voor meer dan pakweg de 6e plaats in de competitie.

Leergeld voor de AA Gent Ladies?

Utrecht, Heerenveen, Antwerp, Zwolle, OHL en Gent mogen ons proberen te verbazen dit seizoen. Bij Antwerp zijn er nog een heleboel speelsters die bij Beerschot proefden van BeNe League voetbal vorig jaar, bij AA Gent is er niet veel ervaring op het hoogste niveau te bespeuren.

Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat de dames van AA Gent leergeld zullen betalen in de eerste wedstrijden, maar aan het jeugdige enthousiasme van de dames zal het alvast niet liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties