Interview Kums: "Op de 6 is mijn beste positie"

Kums: "Op de 6 is mijn beste positie"
Foto: © SC

Sven Kums heeft voor drie seizoenen bij Zulte Waregem getekend. De middenvelder komt over van Heerenveen en moet de leemte die Jonathan Delaplace achterliet opvullen. "Geen druk, maar ik wil me wel bewijzen", liet hij weten aan Voetbalkrant.com.

Sven, het duurde nog lang voor de transfer helemaal rond was?

"Er moest nog het één en ander geregeld worden tussen de clubs onderling. Dat duurt allemaal wel even, maar het was altijd duidelijk dat ik voor Zulte Waregem zou kiezen."

Het was dus geen moeilijke keuze?

"Nee, het was een bewuste beslissing. Essevee spreekt me aan qua speelstijl en ze spelen Europees. Maar dat laatste was niet doorslaggevend, want ik had al beslist voor het zeker was dat we Europees zouden spelen."

Je bent gehaald als de vervanger van Delaplace. Niet aanvallend, maar meer verdedigend dus.

"Ik heb al met de trainer gepraat en dat is inderdaad de bedoeling. Ik denk ook dat het mijn beste positie is. Bij Kortrijk speelde ik ook al zo en bij Heerenveen soms ook. Ik voel me meer een nummer 6 dan een 10."

Gisteren de match tegen Anderlecht gezien? Je gaat wel concurrentie hebben.

"Ik ben komen kijken ja. Het was een leuke wedstrijd, zeker die tweede helft. Het is logisch dat er concurrentie is. Dat heb je overal en dat houdt je scherp."

Bij Heerenveen was het over?

"De trainer had veel keuzes en was zelf ook een paar spelers gaan halen. Dan weet je het wel. Ik ben nog jong en wil spelen. Daarom wou ik ook vertrekken."

Klaar om je weer aan te passen aan de Belgische speelstijl?

"Ik denk niet dat dat een probleem gaat vormen. In Nederland gaat het iets sneller, hier iets fysieker. Maar ik ben ook maar twee jaar weggeweest."

Wat zijn je ambities?

"Ik wil mijn steentje bijdragen en zelf ook terug goed draaien. Ik wil zoveel mogelijk assists geven en scoren. Met de club wil ik zo hoog mogelijk eindigen, zowel Europees als in het kampioenschap."

Heb je de Europese tegenstanders al bekeken?

"Ja, als je puur op papier kijkt, zijn er mogelijkheden voor ons. We hadden moeilijker kunnen loten."

Voel je druk?

"Nee, niet echt, maar ik wil me wel bewijzen natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties