Reactie Vadis: "Rode kaart Lestienne is jeugdzonde"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Vadis: "Rode kaart Lestienne is jeugdzonde"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge strompelde vanavond met de hakken over de sloot tegen OH Leuven. Vadis Odjidja tekende nog voor de pauze voor het enige doelpunt van de wedstrijd. "Ik wil vandaag vooral onze enorme vechtlust onthouden."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge won vanavond met 1-0 van Oud-Heverlee Leuven. De thuisploeg moest een dik halfuur met tien man verder na twee gele kaarten voor Maxime Lestienne. De Leuvenaars gingen in de slotminuten op zoek naar een puntje, maar Karel Geraerts trof de paal. Wat denk jij, Vadis?

“We kregen het ongelooflijk moeilijk na die rode kaart”, vertelt Vadis Odjidja. “Ik twijfel nog steeds of die eerste actie wel een gele kaart waard is. Volgens mij kan de scheidsrechter zelfs een strafschop fluiten. Het is dan ook niet slim van Max om nog zo driest in de tackle te gaan. Ik zie die actie vooral als een jeugdzonde. Of de perikelen van de afgelopen week (Vadis doelt op de schorsing bij de nationale ploeg, nvdr.) zijn invloed heeft gehad? Nee, Max oogt enorm ontspannen.”

"Perikelen? Max oogt ontspannen"

Blauw-zwart liep in de beginfase van de wedstrijd verloren. Michel Preud’homme had nochtans op een snelle start gehamerd. “Na twee minuten treft OHL de dwarsligger en we waren op dat moment toch eventjes van onze melk. Het duurde een dik kwartier om ons te herpakken, maar ik wil vandaag vooral onze enorme vechtlust onthouden.”

Vadis kroonde zich tot matchwinnaar met zijn doelpunt. Toch wil de middenvelder geen pluimen op zijn hoed laten steken. “Ik zie vooral het team als de grote winnaar van de avond”, besluit Vadis. “Maar je ziet dat onze trainingen vruchten afwerpen. De coach had ons verteld dat er ruimte ligt bij afhakende spelers. En net op die manier heb ik gescoord.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties