Reactie De fauw: "Kunnen ervaring vorig seizoen gebruiken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De fauw: "Kunnen ervaring vorig seizoen gebruiken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy De fauw nam vanavond Olafur Skulason mee om een deuntje te zingen in de spionkop. De aanvoerder van Zulte Waregem weigert echter te beginnen dromen van een nieuw topseizoen. "We gaan het week per week bekijken, jongens."

Cédric De Volder in Waregem

Zulte Waregem klopte vanavond Standard met 1-0. De troepen van Francky Dury zijn dus de eersten die de Rouches een halt konden toeroepen. Ook Davy De fauw was na afloop in z’n nopjes. Al haalde het realisme het al onmiddellijk van de droom.

“Ik heb vanavond een ongelooflijk scherp Zulte Waregem op het veld zien staan”, aldus de flankverdediger. “Als ploeg zijn we nu eenmaal op ons best. De manier waarop iedereen elk duel op het scherpst van de snee uitvocht, verdient een pluim. Zulte Waregem is dan ook een terechte winnaar.”

"Belangrijk om opnieuw in winnende flow te geraken"

Eigenlijk scoorde Essevee vanavond twee doelpunten. De eerste treffer van Olafur Skulason werd echter afgekeurd voor (vermeend) buitenspel. “Was het eigenlijk een geldig doelpunt? Dat is dan natuurlijk extra jammer, maar er is geen man overboord. We gaan sowieso met een goed gevoel het vrije weekend in. Al heb ik niet de indruk dat het team aan rust toe is.” (lacht)

De vice-kampioen nestelt zich op een derde stek en volgt op vier punten van leider Standard. Wordt er opnieuw een sprookje geschreven aan de Gaverbeek? “We gaan het week per week bekijken”, lacht De fauw. “Maar het is belangrijk om opnieuw in een winnende flow te geraken. Al denk ik dat we die ervaring van vorig seizoen wel kunnen gebruiken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties