Wilmots met de handen in het haar?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Wilmots met de handen in het haar?
Foto: © SC

Marc Wilmots zit met de handen in het haar. De selectieheer maakt zich dezer dagen meester van enkele defensieve puzzelstukjes. Hoe zou Franky Van der Elst de Kroatische aanvalsgolven aan banden leggen?

Door Cédric De Volder

De Rode Duivels kunnen zich vrijdagavond op Kroatische bodem verzekeren van een toegangsticketje voor het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië. Marc Wilmots kan echter niet op zijn voltallige kern rekenen. Vooraan moet Christian Benteke (wellicht) verstek geven, maar staat er met Romelu Lukaku een spits in topvorm te popelen om zich te bewijzen.

Achteraan liggen de kaarten wel eventjes anders. Vincent Kompany ligt in de lappenmand met een liesblessure. Daarnaast verkommerden Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen – die andere twee ‘zekerheden’ – de voorbije weken bij hun club op de bank. “In mijn ogen is de oplossing vrij simpel”, legt Franky Van der Elst uit in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Alderweireld, Daniël Van Buyten, Nicolas Lombaerts en Jan Vertonghen moeten het dan maar doen.”

Toby Alderweireld

De verdediger van Atlético Madrid verwees Guillaume Gillet de voorbije interlands naar de bank. Hij stelde nooit teleur en net daarom vindt ook Van der Elst het overbodig om nu te gaan wisselen. “Bovendien zijn er ook weinig alternatieven. Guillaume Gillet is bij RSC Anderlecht duidelijk op de dool. Alderweireld zit dan wel op de bank, maar dat zal geen invloed hebben op zijn spel.”

Daniël Van Buyten

“Van Buyten is nu al een poosje de vaste vervanger van Kompany”, gaat de 86-voudig international verder. “Bovendien bewees hij een maandje geleden in Schotland dat hij nog steeds zijn mannetje kan staan op het hoogste niveau. Daar hoef je eigenlijk nooit aan te twijfelen want hij draait nu toch al enkele jaren mee bij Bayern München.”

Nicolas Lombaerts

In principe is Thomas Vermaelen een certitude in het hart van de defensie. De aanvoerder van Arsenal heeft er echter geen al te beste periode opzitten. Vorig seizoen geraakte de Antwerpenaar zijn basisplaats kwijt bij The Gunners. Bovendien is hij net hersteld van een blessure. “Vermaelen heeft de voorbije maanden amper gevoetbald”, legt The Fox uit. “Bovendien toonde Lombaerts zich bij de Rode Duivels altijd van zijn beste kant. Hij speelde afgelopen weekend dan wel een mindere partij met Zenit, maar dat spookt niet meer door zijn hoofd.”

Jan Vertonghen

“Jan is eigenlijk de enige speler waaraan de komende dagen nooit zal worden getwijfeld”, besluit Van der Elst. “Toch vind ik dat we geen schrik moeten hebben van het Kroatisch aanvalsgeweld en simpelweg van de eigen kwaliteit moeten uitgaan. En dan loopt alles wel los.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties