Reactie Van Damme: "Goal zat er aan te komen"

Van Damme: "Goal zat er aan te komen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen hield een puntje thuis tegen Zulte Warem, onder andere dankzij een doelpunt van Joachim Van Damme. "Het was een gemakkelijke intikker, maar je moet er wel staan", aldus de goalgetter.

Aernout Van Lindt in Mechelen

"De goal zat er wat aan te komen", aldus Van Damme. "De voorbije weken was ik er al een aantal keer dicht bij, maar nu is het dan toch gelukt."

Niet ontoevallig kwam het doelpunt na een stilstaande fase: "We verbeteren daar op, want we trainen er ook wel wat op, dus zijn we altijd gevaarlijk." Minpuntje was dat ook een tegendoelpunt na een soortgelijke situatie werd gemaakt: "We zaten even uit positie door de korte corner, maar zoiets mag natuurlijk niet net nadat je scoort."

"Zulte Waregem een van de betere ploegen"

De puntendeling gaf Van Damme een beetje een dubbel gevoel: "Om te stijgen in het klassement moet je winnen en na de 1-0 hoop je wel op een overwinning, maar vooraf hadden we getekend voor een punt tegen deze ploeg."

"Zulte Waregem is een van de betere ploegen die ik dit seizoen al bezig zag. Zeker in de eerste helft was het afzien voor ons: ze tikten de bal rond en wij liepen ons kapot."

"Vechten zit wel degelijk in deze ploeg"

Maar in de tweede helft knokte KV Mechelen op wilskracht naar een puntendeling: "Het zit er wel degelijk in bij ons, dat vechten. We hangen als groep goed aan elkaar en we blijven er voor gaan."

"We zijn grote venten, we moeten doordoen. Als het publiek er dan gaat achter staan, dan geeft dat nog eens een boost. We hadden nog niet veel aan hen laten zien, dus dit is aardig meegenomen voor hen ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties