Competitiehervorming stuit al op kritiek: "Waarom niet terug naar oude systeem?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 79 reacties
Competitiehervorming stuit al op kritiek: "Waarom niet terug naar oude systeem?"
Foto: © SC

Ernst & Young heeft een bommetje gegooid in de Belgische voetbalwereld. Het Britse adviesbureau wil de Jupiler Pro League nog maar eens aan een hervorming onderwerpen. Maar wat denken de spelers zelf over de heisa?

Door Cédric De Volder

Eventjes recapituleren: de Amerikaanse mediamultinational Fox heeft interesse om een paar zakken geld op tafel te gooien voor de uitzendrechten van de Jupiler Pro League. Enige voorwaarde is een hervorming van onze pintjesliga. Ernst & Young kwam met een nieuw systeem op de proppen: twee reeksen met telkens twaalf ploegen. En na veel vijven en zessen komen er zelfs opnieuw (een soort van) play-offs aan te pas.

Mohamed Messoudi begrijpt de heren achter hun bureaus echter niet al te goed. “Alle spelers willen het liefst terug naar het oude systeem met achttien ploegen”, aldus de middenvelder in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Er zal geen discussie meer zijn omtrent de kampioen. Wat ik met de kelder van het klassement doe? De laatste twee zakken naar de Belgacom League en het nummer zestien moet een barrageronde afwerken met de tweedeklassers.”

"Liefst terug naar systeem met achttien ploegen"

“Bovendien vrees ik dat twee reeksen ook geen oplossing zullen bieden”, gaat Messoudi verder. “Vooral de mindere goden zullen hun thuisrecette serieus zien dalen als er geen topclub meer over de vloer komt. Bovendien zakken zo’n clubs van de ene op de andere dag pardoes naar een tweede klasse. Nee, ik vind het voorstel van Ernst & Young geen goed idee.”

Het valt op dat de middenvelder van Oud-Heverlee Leuven ook het huidige play-offsysteem niet aanhaalt in zijn relaas. “De toppers en subtoppers strijden een volledig seizoen voor een plaats in de elitegroep. Ik maakte het ook met KV Kortrijk mee om er nipt uit te vallen en dan is het vet van de soep. Je hebt de voorbije jaren toch ook gezien dat play-off II vooral dient om jonge spelers speelminuten te gunnen?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties