Reactie Buffel: "Nu niet gefixeerd op die leidersplaats"

Robby Morren
Robby Morren
| 14 reacties
Buffel: "Nu niet gefixeerd op die leidersplaats"
Foto: © SC

Genk greep zondagavond naast de leidersplaats. Thomas Buffel was razend op ref Tim Pots toen die na tien minuten de rode kaart trok voor Kara maar na de wedstrijd toonde hij toch begrip voor die beslissing.

Robby Morren in Genk

Buffel ging geweldig tekeer tegen Pots. "Dat is de emotie op dat moment en je hoopt dan ook dat de ref nog van gedacht zal veranderen. Het was een zware tackle en hij kon de rode kaart geven. Langs de andere kant lag het veld er heel glad bij en gleed Kara weg."

"Ik houd er een heel ambetant gevoel aan over. We hadden een mooie match willen spelen tegen Anderlecht maar dat was na tien minuten al weg. We hadden onze ongeslagen reeks heel graag verdergezet maar als je zo snel met tien komt te staan met die zware match van donderdag in de benen, weet je dat het heel moeilijk wordt."

Kara liet zijn ploeg in de steek in de topper maar Buffel wilde er niet te veel over kwijt. "De trainer heeft zijn woordje gezegd tegen Kara. Hij zal zelf wel weten dat hij een zware fout heeft gemaakt."

Niet gefixeerd op de leidersplaats

Toen Jelle Vossen niet verder kon, bracht Mario Been Simaeys. "De coach koos ervoor om het middenveld te versterken. Die beslissing pakte goed uit tot die tegengoal een kwartiertje voor tijd. Hij had ook een spits kunnen brengen maar dat is natuurlijk praat achteraf."

Genk had alleen aan de leiding kunnen komen maar ziet Anderlecht nu naderen tot op één punt. "We moeten neit gefixeerd zijn op die leidersplaats. In een vol huis wilden we gewoon tonen dat we goed kunnen voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties