Bossut: "Hele carrière doorbrengen bij Zulte Waregem zou geen probleem zijn"

Bossut: "Hele carrière doorbrengen bij Zulte Waregem zou geen probleem zijn"
Foto: © SC

Sammy Bossut mag tegen KV Mechelen 200 kaarsjes uitblazen. Zoveel wedstrijden speelde de doelman al bij Zulte Waregem in doel. "Dat is een mooi parcours", aldus een enthousiaste goalie. Een parcours van vooral mooie momenten.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem zal Sammy Bossut zaterdag rond de wedstrijd tegen KV Mechelen op gepaste wijze huldigen. De doelman zelf blikte al eens terug op zijn eerste 199 wedstrijden bij Essevee. Eentje van veel ups en weinig downs.

“Ik denk dat mijn eerste wedstrijd de Supercup was tegen Anderlecht. We verloren met 4-1, maar ik had veel werk die dag en kon me tonen. Na de match zei Dury dat ik een goede derde keeper was”, aldus Bossut – die toen nog Geert De Vliegher en Pieter Merlier voor zich moest dulden in de pikorde.

“Verschoot er zelf van hoeveel ik waard was”

Nochtans zag het er niet meteen naar uit dat Bossut een doelman zou gaan worden in eerste klasse: “Ik zat in Harelbeke op de bank en zou daar eerste doelman worden, maar dat contract werd dan ontbonden. Toen hoorde ik dat er hier twee doelmannen gezocht werden: iemand om de concurrentie aan te gaan en een jonge, derde doelman. Daarom dat ik hier uiteindelijk ben begonnen.”

Doorheen de jaren polsten diverse clubs bij de doelman van Zulte Waregem: “Er is een verschil tussen genoemd worden en gecontacteerd worden”, aldus Bossut. “Er werd gesproken dat ik tweede doelman kon worden bij Anderlecht, maar dat is nooit concreet geworden.”

Wel concreet werd Heerenveen, maar die deal sprong af: “De transferprijs lag te hoog. Dat was het werk van Decuyper, ik verschoot er zelf van hoeveel ik waard was. Maar hij heeft dan een inspanning gedaan om me langer hier te houden.”

“Club van mijn hart”

En daar heeft de doelman geen spijt van: “Zulte Waregem is de club van mijn hart. Als ik hier op mijn 38e mijn carrière zou besluiten, dan zou ik daar geen spijt van hebben. Ik wil er graag nog 200 wedstrijden bij doen en zoveel mogelijk blijven spelen.”

En daarna? “Ik sta er voor open om keepertrainer te worden en met de jeugd bezig te zijn. Ik heb nu nog geen goesting in cursussen, maar ik overweeg het wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties