Jeurissen afwachtend: "Wachten op wedstrijdrapport"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 42 reacties
Jeurissen afwachtend: "Wachten op wedstrijdrapport"
Foto: © SC

De wedstrijd tussen OH Leuven en Standard van vanmiddag werd ontsierd door een zwarte pagina voetbalgeschiedenis tussen Bjorn Ruytinx en Mehdi Carcela. Onze redactie ging alvast te rade bij Robert Jeurissen.

Door Cédric De Volder

Bjorn Ruytinx ging vanmiddag in de partij tussen OH Leuven en Standard hevig door op Mehdi Carcela. De middenvelder – die een zware enkelblessure opliep nota bene – revancheerde zich vervolgens op El Toro met een stevige vuistslag. Voor de volledigheid: de wedstrijd aan Den Dreef eindigde op een scoreloos gelijkspel.

Onze redactie nam dan ook de telefoon op en toetste het nummer van Robert Jeurissen in. Maar ook de scheidsrechtersbaas wikte en woog zijn woorden. “Eigenlijk heb ik geen enkele bevoegdheid binnen die materie. Het is aan de Bondsprocureur en zijn team om stappen te ondernemen.”

"Rekening houden met totaalpakket"

Op de televisiebeelden is duidelijk te zien dat Ruytinx na de aanslag ook nog eens op de hand van de Standard-middenvelder gaat staan. El Toro kreeg al een gele kaart, maar kan die fase herbekeken worden? “Eerst en vooral is het wachten op het wedstrijdrapport van de scheidsrechter”, legt Jeurissen uit. “En dan kan het onderzoek beginnen, hé. Heeft de spelleiding de volledige fase gezien? Waarvoor kreeg Ruytinx precies die gele kaart?”

Ondertussen mag ook Carcela zich aan een stevige boetedoening verwachten. De Marokkaan trakteerde zijn belager immers op een stevige rechtse vuist. “Het is niet aan mij om die jongen een straf op te leggen”, besluit de voorzitter van de Scheidsrechterscommissie. “Wellicht zal er in het bepalen van de strafmaat rekening worden gehouden met het totaalpakket.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties