Daerden vol lof voor Genk-talent: "Onopvallend, maar zoveel kwaliteiten"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Daerden vol lof voor Genk-talent: "Onopvallend, maar zoveel kwaliteiten"
Foto: © SC

Afgelopen donderdag werd nog maar eens duidelijk over hoeveel talent KRC Genk wel niet beschikt. Mario Been gunde enkele jonkies een kans in het Europa League-duel tegen Thun en die ontgoochelden niet.

“Dit is geen verrassing”, aldus Jos Daerden aan Voetbalkrant.com. De 59-jarige oefenmeester was enkele jaren assistent bij Genk en volgt de club ook nu nog van dichtbij. “Dat jeugdcomplex bijvoorbeeld, dat is écht top en heel professioneel.”

“KRC Genk is een hele stabiele club geworden die ieder jaar meespeelt voor de prijzen. De jeugddoorstroming verloopt bovendien vrij vlot en met Mario Been hebben die jonkies een uitstekende leermeester, hé.”

Over Gerkens: "Hij valt niet meteen op, maar heeft veel kwaliteiten"

Er kloppen enkele talenten op de deur bij Genk, maar wie moeten we nu het meest in de gaten houden? Daerden is alvast fan van Pieter Gerkens. “Hij is iemand die niet meteen opvalt als je naar een match kijkt, maar hij beschikt over vista en veel loopvermogen. “

“Zijn positiespel is heel goed en hij is altijd rustig aan de bal. Bovendien is hij, samen met die andere jongens die boven water komen bij het eerste elftal, een normale jongen zonder kapsones. Ook Siebe Schrijvers is zo iemand die heel professioneel is”, besluit Daerden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties