Reactie Buffel: "Niet de rust gekregen die we nodig hebben"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Buffel: "Niet de rust gekregen die we nodig hebben"
Foto: © SC

De vermoeidheid slaat genadeloos toe bij KRC Genk. Woensdag waren de Limburgers al blij dat ze in eigen huis de nul konden houden tegen Oostende. Toch moet Genk in de competitie afsluiten met 2 overwinningen om met een goed gevoel de winterstop in kunnen te gaan.

Door Robby Morren

"We hadden wel enkele kansen maar de vermoeidheid speelt ook mee in de scherpte voor doel. Het belangrijkste is dat we geen tegengoal incasseerden", benadrukte Buffel na het gelijkspel. "Als we in Oostende kunnen scoren, zullen we al ver staan."

De middenvelder toonde respect voor zijn tegenstander. "Dit was niet meer het Oostende van de eerste speeldag. Zij zijn enorm geëvolueerd. Het is een stugge tegenstander."

Geen rust

Met een te magere 3 op 15 in competitie en een gelijkspel tegen Oostende lost Genk de verwachtingen niet meer in de laatste weken. "We willen zo ver mogelijk geraken in de competitie maar door de vele blessures krijgen we soms niet de rust die we nodig hebben."

Genk kijkt voor de winterstop nog Cercle en Charleroi in de ogen. "We moeten het maximale uit die 2 wedstrijden halen. Het is voor ons nog een geluk dat Cercle ook een midweekmatch in de benen heeft. We moeten blijven werken en proberen dat doelpunt te scoren dat ons net dat extra geeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties