Moet de top zes zich versterken: Club Brugge

Timothy Collard
Timothy Collard
| 51 reacties
Moet de top zes zich versterken: Club Brugge
Foto: © SC

De transfermercato trok zich op 1 januari opnieuw op gang en enkele clubs sloegen al een eerste slag(je). Ook bij de clubs uit de topzes van de Jupiler Pro League gonst het van de geruchten. Maar welke club moet dringend nog gaan shoppen? Vandaag bespreken we Club Brugge.

Door Timothy Collard

Club Brugge kende een ietwat woelig seizoen, maar begin januari staat blauw-zwart wel derde op vijf punten van leider Standard. Michel Preud’homme beschikt over een vrij ruime kern, maar  mogen we nog transfers verwachten bij Club Brugge? Voetbalkrant.com vroeg het aan analist Franky Van Der Elst.

Blauw-zwart onderstreepte met het aanstellen van Michel Preud’homme nog maar eens zijn titelambities. Maar is de huidige kern rijp genoeg om tot de allerlaatste snik mee te strijden voor het kampioenschap. “Ik heb er mijn twijfels over. Als ze echt voor de titel willen gaan, dan weet ik niet of hun huidige kern écht voldoet”, aldus Van Der Elst.

"Fitte Tom De Sutter is een must voor dit Club Brugge"

Blauw-zwart wisselde goede met minder goede momenten af, dat viel ook Van Der Elst op. “Op een gegeven moment leek Club echt op de goede weg, maar die laatste match van het jaar tegen Waasland-Beveren was een serieuze afknapper.”

“Op het eerste zicht denk ik niet dat ze zich echt zullen roeren op de transfermarkt. Tom De Sutter is terug, wat ik toch écht wel een must vind voor dit Brugge. Als hij er niet bij is moet Preud’homme terugvallen op types zoals Gudjohnsen en Tchité en dat is toch anders voetballen. Maar nogmaals, met deze kern zal het toch kantje boord worden voor de titel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties