Madrileense derby in halve finale Copa

Caroline Tonnelier

Atlético Madrid heeft zich in navolging van stadsgenoot Real geplaatst voor de halve finale van de Copa del Rey. Na een uitstekende wedstrijd van beide teams haalde Atlético het met 1-2, nadat het ook al de heenmatch met het kleinste verschil gewonnen had.

Beide ploegen gingen in de eerste helft volop op zoek naar de openingstreffer, maar de doelmannen voorkwamen lang dat er een doelpunt kon gevierd worden. Vooral Courtois had een aantal fantastische reddingen in huis, maar net voor de pauze moest hij zich toch één keer gewonnen geven. Aduriz zorgde ervoor dat de thuisploeg met een voorsprong mocht gaan rusten.

Erg lang bleef de voorsprong voor de thuisploeg echter niet op het bord staan. Na tien minuten in de tweede helft zette Raul García de Madrilenen op weg naar de halve finale. Athletic probeerde wel nog, maar was minder sterk dan voor de pauze en stuitte opnieuw op een sterke Courtois. In de slotfase besliste Diego Costa de wedstrijd helemaal, net voor hij gewisseld werd voor Alderweireld. Atlético mag zich opmaken voor een halve finale Real, een heruitgave van de eindstrijd van vorig seizoen.