Pollet zag maar twee opties: "Charleroi of Anderlecht"

Pollet zag maar twee opties: "Charleroi of Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

David Pollet is duidelijk geen man van veel woorden. De spits wil zich bewijzen op het veld en toonde zich ambitieus bij zijn voorstelling vrijdag. "Ik kan samenspelen met Mitrovic", benadrukte hij.

Johan Walckiers in Anderlecht

Pollet werd gehaald omdat Van den Brom heeft aangegeven dat hij met twee spitsen wil spelen en dus een alternatief op de bank wil hebben. "Ik heb een ander profiel dan de aanvallers die reeds aanwezig zijn", vindt Pollet. "Ik kan samenspelen met Mitrovic. Een 4-3-3 of een 4-4-2, het maakt me niet uit. Ik prefereer geen enkel systeem en kan in beide voetballen."

Zijn keuze lijkt nochtans opmerkelijk aangezien hij met Mitrovic serieuze concurrentie heeft. "Waarom ik tekende voor Anderlecht? Voor de club! Anderlecht is de grootste en beste club van België. Er was inderdaad nog veel andere interesse van bijna alle topclubs, maar voor mij waren er maar twee opties: blijven bij Charleroi of naar Anderlecht gaan."

Zijn ambities passen alvast bij de club. "Op korte termijn wil ik Standard inhalen en kampioen worden met Anderlecht. Ook de topschutterstitel blijf ik in het oog houden. Dit toont aan dat mijn keuze voor Charleroi verleden seizoen de juiste was, want nu zit ik bij Anderlecht. Dat ik niet de eerste keuze van de club was, stoort me niet. Voor mij was het moment om Charleroi te verlaten gekomen met de verkoop van Milicevic en Kaya."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties