De wederopstanding van Vargas: "Dit gevoel is met niets te vergelijken"

De wederopstanding van Vargas: "Dit gevoel is met niets te vergelijken"
Foto: © SC

Ronald Vargas zien dartelen op het 'veld' van Kortrijk? De Venezolaan was in de eerste helft de beste man bij Anderlecht. Na al de miserie van de laatste jaren lijkt hij net op tijd klaar om zich weer te tonen.

Vargas toonde dat hij nog altijd over zijn technische kwaliteiten beschikt, maar wat meer is: hij ploeterde en werkte dat het een lieve lust was. Conditioneel lijkt het dus ook goed te zitten. "Ik heb vertrouwen omdat ik me fit voel, de rest komt wel door meer wedstrijden te spelen", gaf hij zelf aan.

Dit seizoen loopt zijn contract af en dus moet hij zich nu bewijzen. "Mijn hoofdstuk bij Anderlecht is zeker nog niet geschreven. Normaal gezien hou ik van het voetbal van paars-wit, maar dit is zeker niet het beste team van de laatste jaren. We hebben niet dezelfde kwaliteit als vorig jaar, maar we doen het wel met jonge spelers."

"Ik kan de man van de tweede ronde worden"

Deze winterstop was er een gerucht dat Vargas naar Zulte Waregem mocht in ruil voor Thorgan Hazard. "Dat is juist, maar nu zien ze ook dat ik een hoog niveau kan halen achter de spitsen. Dat is ook mijn beste positie en daar kan ik productief zijn. Op de flank speel ik niet op mijn best, maar ik probeer wel voor het team.

"Dit is de eerste keer na mijn blessure dat ik me echt goed voel en ik denk dat ik mijn beste niveau kan halen. Ik wou bijna stoppen, maar nu geef ik alles. Na mijn laatste operatie zat mijn moraal beneden vriespunt en wou ik er de brui aan geven, maar de club gaf me tijd en ruimte om terug te keren."

En een fitte Vargas is er ook één met vertrouwen. "Ik kan de man van de tweede ronde worden. Nu moet ik nog gewend raken aan de ploeg en omgekeerd. Ik voel me echt goed. Ik heb geen pijn meer aan mijn knie. Tegen Aalst 90 minuten, nu opnieuw. Het is de eerste keer dat ik zonder last speel, voordien voelde ik altijd nog wel iets. Dit gevoel kan je met niets vergelijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties