'Match van het Jaar': "Maar als we verliezen, volgen er nog 4 belangrijkere"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
'Match van het Jaar': "Maar als we verliezen, volgen er nog 4 belangrijkere"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond kijken Waasland-Beveren en OH Leuven elkaar in de ogen tijdens een spannende degradatietopper. Voetbalkrant.com speelde beide partijen nu al eens tegen elkaar uit. "De match van het jaar? Als we deze verliezen, zijn de volgende vier belangrijker."

Door Tamara Vereecken & Timothy Collard

Kenneth Van Goethem is een certitude bij OH Leuven. De middenvelder was donderdag jarig en kan zich dan ook geen mooier cadeau voorstellen dan dit weekend de volle buit mee te graaien op de Freethiel. “Dat klopt, dat klopt. (lacht) Niet alleen voor mijn verjaardag, maar ook voor de club zou het een mooi geschenk zijn. Die drie punten zouden een absolute opluchting zijn voor ons.”

Maar Waasland-Beveren wil dan weer de zwakke uitreputatie van de Leuvenaars uitbuiten. “We moeten thuis sowieso winnen van OHL”, begint T2 Alex Czerniatynski. “Ik ben ervan overtuigd dat we drie punten kunnen thuishouden, met de ingesteldheid van deze groep. Maar als we deze wedstrijd verliezen, dan wordt het héél moeilijk voor ons.”

OH Leuven won zijn laatste uitmatch op bezoek bij... Waasland-Beveren

Daar sluit Van Goethem zich meteen bij aan. “Waasland-Beveren speelt thuis, hé. De druk ligt bij hen, want zij moeten voor de zege gaan. Wij gaan niet langs daar voor een 0-0-resultaat, maar uiteindelijk zou een punt nog niet zo slecht zijn in onze situatie.”

De middenvelder hoopt eindelijk nog eens aan te knopen met een zege buitenshuis. Dat is inmiddels alweer geleden van mei vorig jaar op het veld van… Waasland-Beveren. “We hebben het nog niet makkelijk gehad op verplaatsing dit seizoen. Daarom vind ik het ook schitterend dat het bestuur alle uittickets gekocht heeft en doorverkoopt aan 5 euro. Het is misschien een cliché: maar hoe langer het duurt, hoe dichterbij die eerste uitzege komt”, knipoogt Van Goethem.

Czerniatynski: "We hebben nog vijf finales voor de boeg. Knokken is de boodschap"

Waasland-Beveren moest het de laatste tijd hebben van zijn groot strijdershart. Als we Czerniatynski mogen geloven, zal dat ook tegen OH Leuven niet anders zijn. “Het is soms moeilijk, maar het positieve is dat deze groep ook in moeilijke omstandigheden niet plooit en blijft knokken. Dat moeten we nu dan ook blijven doen.”

De voormalige international besluit tot slot met de volgende woorden: “Het is simpel: we hebben nog vijf wedstrijden voor de boeg en voor ons zijn dat vijf finales. Elke match moet gespeeld worden, dat is de charme van het voetbal.”

Programma Waasland-Beveren:

Waasland-Beveren-OH Leuven
KRC Genk-Waasland-Beveren
Waasland-Beveren-Zulte Waregem
Lokeren-Waasland-Beveren
Waasland-Beveren-Standard

Programma OH Leuven:

Waasland-Beveren-OH Leuven
OH Leuven-Club Brugge
Lierse-OH Leuven
OH Leuven-Anderlecht
Bergen-OH Leuven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties