Telenet reageert: "Dit is vooral een spijtige zaak voor de fans"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 101 reacties
Telenet reageert: "Dit is vooral een spijtige zaak voor de fans"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

MP&Silva kwam gisteren als winnaar uit de bus in de race om het Belgische televisiecontract. Telenet reageert dan ook teleurgesteld. "Wij hebben nochtans een voorstel op tafel gelegd in het belang van de fans."

Door Cédric De Volder

MP&Silva heeft de televisierechten voor de Belgische Jupiler Pro League voor de komende zes seizoenen in handen. Nochtans leek Telenet de voorbije maanden in pole-position te liggen. Hoe reageert het mediabedrijf op de Italiaanse zege?

"Dit is een spijtige zaak voor de voetballiefhebbers", aldus woordvoerster Isabelle Geeraerts in een reactie aan Voetbalkrant.com. "Telenet had nochtans een voorstel op tafel gelegd in het belang van alle fans (Telenet had plannen om in samenwerking met de Pro League een nieuwe voetbalzender uit de grond te stampen, nvdr.). In ons model waren die rechten niet exclusief, hé."

"Klanten moeten zich nog geen zorgen maken"

MP&Silva had aanvankelijk de bedoeling om de rechten door te verkopen aan de hoogst biedende. Gaat Telenet zich in die strijd mengen? "Het is momenteel koffiedik kijken", gaat Geeraerts verder. "Ik heb vernomen dat het Italiaanse bedrijf plannen heeft om een tender uit te schrijven. Telenet zal het dossier eerst grondig bestuderen alvorens een beslissing te nemen rond de eventuele participatie."

"Ik wil benadrukken dat het Belgische voetbal nog tot het einde van het seizoen op Telenet te bekijken is", besluit Geeraerts. "Onze klanten moeten zich voorlopig dus nog geen zorgen maken. Al blijft het natuurlijk jammer dat de Belgische eersteklassers niet voor het Belgische voorstel hebben gekozen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties