Reactie Vanhaezebrouck trots op zijn spelers: "Maar er is meer dan enkel spelniveau nodig voor play-off I"

Vanhaezebrouck trots op zijn spelers: "Maar er is meer dan enkel spelniveau nodig voor play-off I"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk verloor vandaag op het veld van Club Brugge met 3-1. Coach Vanhaezebrouck was ontgoocheld in het resultaat, maar vond zijn spelers wel een zeer goed eerste halfuur spelen.

Aernout Van Lindt in Brugge

"Ik ga het kort en positief houden", kondigde Vanhaezebrouck aan op de persconferentie. "Ik ben bijzonder trots op mijn spelers vandaag. Ze speelden een geweldig eerste half uur en we kregen ook de beste mogelijkheid om te scoren. We speelden voetbal en we toonden dat we eigenlijk iets brengen dat goed genoeg is voor play-off I."

"Jammer genoeg is spelniveau alleen niet genoeg", ging de trainer van de Veekaa verder. "Je moet ook punten pakken en dat hebben we vandaag niet gedaan. Misschien dat het nog eens zal keren - we hebben nog drie thuiswedstrijden in vier matchen - maar vandaag was dat nog niet het geval. Jammer genoeg, we zullen het weekend afwachten en dan bekijken wat nog mogelijk is in de stand", is Vanhaezebrouck duidelijk.

"Drie strafschopfases"

De wedstrijd zelf werd beslist door een aantal strafschopfases: "Drie om precies te zijn. De eerste, dat was gewoon dom. De tweede, dat was er gewoon geen en de derde was er wel een. Weliswaar helemaal op het einde van de match voor ons, maar die fases hebben de wedstrijd toch enigszins weten te bepalen."

Nog even over de eerste strafschop, een vreemde terugspeelbal van Heylen en slecht ontzetten van Keet: "Ryan heeft er ook zo eentje moeten verwerken in de tweede helft. Dan moet die bal misschien gewoon weg, je moet zelfs niet controleren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties