Dury: "We werken aan de details"

Dury: "We werken aan de details"
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft niet zijn beste maand achter de rug. Erg hoeft dat echter nog niet te zijn: met een overwinning in Waasland-Beveren zou de magische kaap van de 50 punten in de stand worden overschreden. Dan moet er wel nog eens gewonnen worden op verplaatsing.

Aernout Van Lindt in Waregem

Daar ligt op heden het grote manco: “Klopt, we winnen te weinig op verplaatsing”, geeft Francky Dury aan. “We konden tegen Charleroi en OH Leuven ons spel niet ontwikkelen tegen teams die in duel durfden te spelen. We hebben spelers in de groep die graag voetballen.”

“Waasland-Beveren wordt misschien weer zo’n match. Chapeau overigens voor hen, ze zitten in een goede periode en we moeten ze goed inschatten”, strooit de coach van Essevee ook lof richting tegenstander.

“Allemaal leren omgaan met de Gouden Schoen”

Dat het wat moeilijker gaat, is volgens Dury niet meer dan logisch: “We missen wat looplijnen en diepte, en we zoeken nog naar onze automatismen. Ik wil geen excuses inroepen, maar dat kost wat tijd.”

“En we werken nu terug aan de details. We zijn goed aan het werken en gaan terug naar de basis. Dat is soms ook eens goed, dat we moeten nadenken. Ik heb een betrokken spelersgroep, ook zij hebben moeten leren omgaan met de Gouden Schoen in de ploeg – zoals Thorgan met die status heeft moeten leren omgaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties