Gillet: "Geen WK zou ontgoocheling zijn"

Jordy Ferket
| 31 reacties
Gillet: "Geen WK zou ontgoocheling zijn"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Momenteel valt het seizoen voor Anderlecht-speler Guillaume Gillet wat tegen. De aanvoerder ziet geen regelmaat in de prestaties en de titel lijkt heel ver weg. Bovendien staat hij nu op het middenveld. Daardoor is hij zijn plaatsje kwijt bij de Rode Duivels.

De ene week presteert Anderlecht goed en de andere helemaal niet. Dat wijt Guillaume Gillet aan een gebrek aan ervaring. “Vorig seizoen konden we, als we nonchalant speelden, puntenverlies vermijden door spelers met een beslissende actie zoals Mbokani. Nu zijn we meer afhankelijk van het collectief en minder van individuen. Er zijn heel veel jonge spelers”, aldus Gillet in Het Nieuwsblad.

“Van den Brom mag soms wat harder zijn”

Misschien heeft de jeugd bij paars-wit wel nood aan een hardere aanpak. “Sinds trainer Van den Brom hier is, heb ik hem nog nooit horen roepen. Dat ligt niet in zijn natuur, maar soms zou hij best harder mogen zijn”, aldus Gillet in  Het Nieuwsblad.

Ondanks de achterstand droomt de RSCA-kapitein nog steeds van de titel.“Als we de reguliere competitie kunnen afsluiten met een 9/9 dan mogen we dromen van de titel. Maar het wordt natuurlijk moeilijk. Standard is de compleetste ploeg en Club is ook sterk.”

"Ik heb nog twee maanden om bij de Rode Duivels te geraken"

Gillet speelt de laatste tijd veel op het middenveld van Anderlecht. Daardoor is hij zijn plaats als stand-in voor rechtsachter Toby Alderweireld momenteel kwijt. “Het zou een ontgoocheling zijn als ik niet naar het WK mag. Ik heb nog twee maanden om weer bij de Rode Duivels te raken en de staf van Anderlecht wil me daarbij helpen.“

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties