Interview Kums kijkt uit naar finale: "Zaterdag knal ik zo'n kans wel binnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Kums kijkt uit naar finale: "Zaterdag knal ik zo'n kans wel binnen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums leeft deze week met Zulte Waregem naar zijn eerste echte bekerfinale toe. In 2008 zat hij in de brede kern van Anderlecht, maar daar houdt hij geen rekening mee. Zaterdag moet het gebeuren.

Door Sander De Graeve

"Dat zou kunnen, ja, maar die tel ik niet mee. Nu is het mijn eerste echte finale. Het is leuk om dat eens mee te maken, maar nu we er staan wil ik die absoluut winnen.” Kums is bezig aan zijn eerste seizoen bij de fusieclub en heeft meteen uitzicht op een prijs.

"Dat was ook de bedoeling. Toen ik naar hier kwam, zeiden ze dat we voor de prijzen gingen spelen. Tot nu toe lukt dat fantastisch. We doen in play-off 1 mee voor een Europees ticket en dan nog die finale."

"Bekerwinst kan ons motiveren in play-off 1"

Het Europees ticket kan zaterdag al binnen zijn voor Essevee. “Het is sowieso de kortste weg. Als we dat ticket zaterdag al pakken, is dat perfect.” De druk zou in play-off 1 in dat geval een stuk minder zijn. “Wie weet motiveert die bekerwinst ons net om er nog harder voor te gaan.”

Net als de meeste overige actoren geeft ook Kums beide ploegen zaterdag gelijke kansen. “Het is fifty-fifty. Wij maakten een moeilijke periode door, maar daar kwamen we intussen uit. Lokeren heeft ook een stevig geheel met enkele goeie spelers.”

In de competitie trok Zulte Waregem alvast het laken naar zich toe. In Lokeren werd het 2-4, thuis volgde een gelijkspel. “Dat klopt, maar het waren allebei goeie wedstrijden. Die 2-4 was overdreven, Lokeren had ook goeie kansen. In de terugwedstrijd scoorden zij erg vroeg en domineerden wij de tweede helft.”

"Gent hebben we zowat alles afgepakt dit seizoen"

Toch blijft het een voordeel, ten strijde trekken tegen een team waar nog niet tegen verloren werd. “Dat helpt, net als tegen Gent. Die ploeg hebben we zo'n beetje alles afgepakt dit seizoen.”

Tegen Gent miste Sven Kums gisteren een dot van een kans, dat wil hij goedmaken in Brussel. “Hij moest er wel in, maar we stonden al 0-1 voor met nog twee minuten te gaan, dus zo'n drama was het niet. Als ik op de Heizel zo'n kans krijg, trap ik er hem wel in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties