Reactie Kawashima: "Leidersplaats enkel op einde van belang"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Kawashima: "Leidersplaats enkel op einde van belang"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem klopte Standard vanavond aan de eigen Gaverbeek met 2-0. Eiji Kawashima zag er allesbehalve goed uit bij de doelpunten van de fusieclub. "Maar dit Standard was simpelweg niet klaar om hier iets te rapen", is de Japanner eerlijk.

Cédric De Volder in Waregem

Bij het eerste doelpunt - een schot uit de tweede lijn van Idrissa Sylla - gaat Eiji Kawashima volledig in de mist. De 31-jarige Japanner lijkt gemakkelijk bij het leer te kunnen, maar schijn bedriegt. "Het was simpelweg een zwabberbal", aldus de doelman na afloop. "Ik probeerde het schot te pareren, maar de bal ging onder mijn lichaam door."

"Ook op fysisch vlak is niet iedereen honderd procent"

"Bij het tweede doelpunt van Zulte Waregem verliet ik mijn doelvlak", gaat Kawashima verder. "Ik twijfelde een ogenblik en dan is het natuurlijk al verloren. Maar we verdedigden in het algemeen veel te zwak bij die fase. We staan dan wel al in het krijt, maar dat mag helemaal geen excuus zijn. Standard was simpelweg niet klaar om hier iets te rapen. De mentaliteit was slecht en ook op fysisch vlak is niet iedereen honderd procent."

In Brugge zien ze het verlies van de Rouches graag gebeuren. Club kan - mits een overwinning zondag op het veld van RSC Anderlecht - de leidersplaats overnemen. "Dat kan gebeuren in de play-offs", besluit de 54-voudig international. "Ook vorig weekend lag er een pak druk op onze schouders nadat Club op vrijdag al had gewonnen van Sporting Lokeren. Die leidersplaats is enkel op het einde van het seizoen van belang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties