Preud'homme maakt vergelijking met Real: "Hopelijk lesje geleerd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Preud'homme maakt vergelijking met Real: "Hopelijk lesje geleerd"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge aast morgen op eerherstel tegen Zulte Waregem. De troepen van Michel Preud'homme gingen afgelopen zondag zwaar onderuit in de hoofdstad. "We hebben het verlies duidelijk geanalyseerd."

Cédric De Volder in Brugge

De klap kwam hard aan in Brugge. Club bombardeerde zichzelf - voor de duidelijkheid: vooral door de prestaties - tot torenhoog titelfavoriet, maar liep met open ogen in een nauwkeurig opgezette Brusselse val. Ook Michel Preud'homme was verrast door de paars-witte suprematie. Toch had de Luikenaar geen extra oplapwerk nodig om de neuzen richting Gaverbeek te doen wijzen.

"Het is natuurlijk leuker werken na een overwinning", legt de blauw-zwarte veldheer uit op de wekelijkse persbabbel. "Maar eigenlijk maakt dat geen verschil uit op vlak van de trainingen. Wij werken hier altijd keihard, hé. (lacht) In de play-offs is er echter geen tijd om stil te staan bij het verlies. We hebben gefaald en dat is geanalyseerd. Of ik een reactie verwacht tegen Zulte Waregem? We gaan gewoon onze job doen."

"Reactie tegen Zulte Waregem? Gewoon onze job doen"

Preud'homme kwam ook nog een laatste keer terug op de pandoering in het Astridpak. "In het voetbal moet je soms overleven. Het mooiste voorbeeld zag ik de afgelopen week nog in de Champions League. Borussia Dortmund was de betere van Real Madrid, maar de Spanjaarden haalden hun slag thuis. Ik hoop dat de nederlaag bij Anderlecht dan ook een les is voor mijn groep. Je kan niet altijd en overal mooi voetbal brengen, hé."

De voormalige oefenmeester van onder meer KAA Gent, Standard en FC Twente liet de voorbije weken duidelijk blijken dat hij een fan is van het play-offsysteem. Vorig weekend werden de kaarten helemaal herschud in onze pintjesliga. "En dat bedoelde ik dan ook toen ik de vergelijking maakte een WK-eindronde", lacht Preud'homme. "Het is nu vooral zaak om op mentaal vlak constant scherp te staan. We roepen het dan wel niet uit, maar de analyse wordt wel degelijk binnenskamers gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties