Reactie Dury is duidelijk: "Dit is geen kermiscompetitie"

Dury is duidelijk: "Dit is geen kermiscompetitie"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft ook Club Brugge in eigen huis weten te temmen. Na 17 competitiewedstrijden in eigen huis blijft de Gaverbeekburcht oninneembaar. Dat doet dromen, al houdt coach Francky Dury de voeten op de grond.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Het was een duelmatch, met twee ploegen die goed in de organisatie stonden. We hebben wat blessures gehad in die duels", refereert Dury naar de bekkenblessure voor Idrissa Sylla. "Maar we hebben onze voet vandaag naast Club Brugge kunnen plaatsen. We aanvaarden de kaarten van Kums, al had Meunier dan misschien ook wel twee kaarten verdiend", analyseert hij.

"Competitief blijven"

Toch heeft hij ook begrip voor de wedstrijdleiding: "Elf tegen elf was het misschien ook weer een andere tweede helft geweest. Maar de play-offs zijn geen kermiscompetitie. Het is moeilijk voor iedereen, ook voor de wedstrijdleiding. Iedereen moet steun krijgen aan alle kanten."

En dus pakt Essevee 9 op 9 in play-off I. "We willen zolang mogelijk meespelen om een prijs", is Dury daarover duidelijk. "De titel? We willen vooral competitief blijven en meespelen. We kunnen onze voet naast andere ploegen zetten en moeten dat nu blijven uitstralen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties