Offensief Gent in Oostende: slechts vijf verdedigers in de selectie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Offensief Gent in Oostende: slechts vijf verdedigers in de selectie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent moet morgenavond absoluut winnen in Oostende, dat werd vorige week al duidelijk. De Buffalo's zakken, mede door blessures, met een erg offensieve kern af naar de kust. Slechts vijf verdedigers zullen op het wedstrijdblad verschijnen.

Sander De Graeve in Gent

Rafinha, Puljic, Zukanovic en Asare vormen morgen het defensieve compartiment. Op de bank zit met Vitas verder maar één echte verdediger, al kan Gavazaj ook uit de voeten op de linksachter.

Sébastien Locigno, de laatste weken basisspeler en Nicolas Delporte moesten afhaken wegens blessures. “Het klopt dat we een erg offensieve bank zullen hebben, maar we hebben dan ook geen keuze”, aldus hoofdcoach Balette. “Er moet gewonnen worden op Oostende, anders is het over.

"Alles geprobeerd om Lepoint fit te krijgen"

Ook Christophe Lepoint, die zowat overal op het veld ingezet kan worden, haalt de wedstrijd niet. “We hebben alles geprobeerd om hem fit te krijgen, hij kreeg onder meer shockwave-therapie, maar het mocht niet baten. Zo'n blessure aan de hielspoor is een heel lastige. Ik werd er zelf ook al mee geconfronteerd.”

Verder haalde Nahayo de kern opnieuw niet en is Diabaté ook nog steeds niet beschikbaar. Jinty Caenepeel gaat met de nationale ploeg naar een internationaal tornooi en kreeg daarvoor toestemming van de technische staf.

Selectie Gent: Sels, Vitas, Habibou, Dejaegere, Neto, Kage, Vandeputte, Puljic, Van Der Bruggen, Rafinha, Asare, Zukanovic, Soumahoro, Gavazaj, Pedersen, Padt, Privat en Milicevic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties