Reactie "Dit was een zuur afscheid"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
"Dit was een zuur afscheid"
Foto: © Photonews

Bas Sibum kreeg gisteren op Lierse al snel na de rust rood voor een stevige tackle. De Nederlander had eerder aangegeven dat hij na dit seizoen Waasland-Beveren zou verlaten. Door deze rode kaart en de vermoedelijke schorsing was de match tegen Lierse waarschijnlijk z'n laatste in Wase loondienst.

Tamara Vereecken in Lier

Sibum was zwaar ontgoocheld na de wedstrijd, hij vond de beslissing te zwaar. “Het is een duel waarvoor je de overtreding kunt fluiten. Ik wil de bal terugspelen maar wel met een gestrekt been, dat klopt. Maar iedereen die ooit gevoetbald heeft, weet dat je in een sliding die bal zo nog naar de verdediger kunt tikken. Ik heb absoluut niet de bedoeling om iemand te kwetsen, ik raak ook niemand. Mijn been was op de grond, niet in de lucht.” Sibum ging uitleg vragen aan de ref na de wedstrijd. “Ja, hij gaf als reden het gestrekt been en zei dat hij de beelden zou bekijken - nu is het te laat natuurlijk.”

Die kaart betekent wel dat het verhaal Waasland-Beveren hier ophoudt voor jou? “Ja, want er zal wel een sanctie op volgen. Dat is doodzonde, voor mij maar ook voor de ploeg. Als we niet met tien vallen, eindigt de match zo niet en ook voor mij was dit een zuur afscheid.”

“Houd prima gevoel over aan mijn tijd in Beveren”

Hoe kijk je nu terug op je periode in Beveren? “Heel positief. We haalden onze doelstelling, handhaven ons in eerste klasse. Ik houd hier een prima gevoel aan over.” Vertrek je dan toch met een beetje spijt in het hart? “Nee, dat niet, het is een bewuste keuze.”

Waar hij volgend seizoen aantreedt, weet Sibum nog niet. “Er speelt links en rechts wat, maar dat zal de komende weken allemaal wel concreter worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties