Buyens: "Standard verdient nog steeds de titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Buyens: "Standard verdient nog steeds de titel"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht stuurde gisteren Standard puntenloos naar Luik. Nochtans leek de landskampioen aan de rust op een roemloze nederlaag af te stevenen. "Ik wil niet geloven dat we te zegezeker waren", concludeerde Yoni Buyens na afloop.

Cédric De Volder in Anderlecht

We gaan het nog een laatste keer herhalen: aan de rust moest de partij tussen RSC Anderlecht en Standard al gespeeld zijn. De Rouches - en dan vooral Michy Batshuayi - kregen de kans om de landskampioen helemaal dood te knijpen. Na de koffie zag het Astridpark echter een ander paars-wit, met het gekende resultaat als gevolg.

"Ik heb dan ook geen verklaring voor onze tweede helft", aldus Yoni Buyens na afloop. "Als ik die wel had, was ik wellicht een toptrainer. Of we te zegezeker waren? Dat geloof ik niet. Standard speelde nog steeds op het veld van RSC Anderlecht, hé."

Gele kaart was een handicap

Buyens ontsnapte na een kwartiertje voetballen al aan een rode kaart. De middenvelder had net een gele kaart gekregen en ging onmiddellijk daarna opnieuw aan de rem hangen. "Ik kreeg een waarschuwing van de scheidsrechter en kon me geen foutje meer veroorloven. Ja, dat was toch een handicap."

Ondertussen staat Standard voor het eerst dit seizoen niet aan de leiding na een voetbalweekend. Zijn de Rouches nog steeds titelfavoriet? "Ik heb Standard nooit die status gegeven en ga dat nu ook niet doen", besluit Buyens. "Maar ik vind nog steeds dat we de titel verdienen. Zeker als je het volledige seizoen bekijkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties