Mitrovic-De Sutter: "Mitro is meer een killer"

Mitrovic-De Sutter: "Mitro is meer een killer"
Foto: © Photonews

Zondag staat met Club Brugge- Anderlecht ook het duel tussen twee spitsen op het programma. De goals van Aleksandar Mitrovic en Tom De Sutter zijn dit seizoen al vaak belangrijk gebleken. Maar zijn de twee ook vergelijkbaar?

Bij Anderlecht kunnen ze de vergelijking maken, want De Sutter vertrok er pas deze zomer. "Ik ken hem goed", knikt Besnik Hasi als hem de vraag gesteld wordt. "Het zijn allebei goeie spelers, maar ik heb het ook altijd voor Tom gehad. Zijn nadeel bij Anderlecht was dat hij eerst met veel blessures te kampen had en daarna stootte op een supertalent als Romelu Lukaku en een superspits als Dieumerci Mbokani."

"Maar hij is heel belangrijk voor Brugge geworden. En hij scoort ook makkelijk. Als hij de ballen goed krijgt in de box is hij heel sterk. Net als Mitrovic een beetje, die ook afhangt van de toevoer van de flanken", aldus Hasi.

Het verschil is hun persoonlijkheid

Bram Nuytinck vocht wel een paar robbertjes uit op training met beiden. "Ik kijk er naar uit om zondag tegen Tom te spelen", lacht de Nederlander. "Tom is een beetje te vergelijken met Mitro. Allebei vrij sterk, goed in de lucht en in de duels. Het enige verschil voor mij is hun persoonlijkheid, dat heeft iedereen ondertussen ook wel al door", knipoogde hij.

Nuytinck ziet wel nog één verschil. "Ja, Mitrovic is misschien meer een killer in de zestien. Alhoewel, Tom is ook een goede afwerker. Tja, elke spits wil scoren en geeft die bal niet graag af als hij de goal ruikt..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties