Kompany for (Anderlechtse) president?

Kompany for (Anderlechtse) president?
Foto: © Photonews

Roger Vanden Stock spreekt al jaren over zijn opvolging als voorzitter. Tot nu toe passeerden vooral namen uit het huidige bestuur van de NV Anderlecht, maar in het boek 'Van ket tot kapitein' dook een verrassende nieuwe naam op.

'Van ket tot kapitein' is het boek over Vincent Kompany dat volgende week in de winkel wordt verwacht. En daarin staat te lezen dat Anderlecht een denkpiste volgt om zijn voormalige wonderboy na zijn carrière binnen te halen als voorzitter.

Een piste die helemaal niet ondenkbaar is, want Kompany is niet van plan op zijn lauweren te gaan rusten. De kapitein van Manchester City is zowel politiek, sportief als sociaal geëngageerd, heeft de adelbrieven en de connecties... "Hij is van onschatbare waarde. Hij zou een meerwaarde zijn", aldus Herman Van Holsbeeck in het boek. "Kijk, ons budget moet ook toenemen als we internationaal willen concurreren."

"Of hij de volgende voorzitter van de club kan worden? Ik denk dat het kan. Kijk naar Franz Beckenbauer bij Bayern München, die was toch ook voorzitter? Alles hangt af van wat hij zelf wil. En voorzitter Roger Vanden Stock is bezig met zijn opvolging. Hij is de grootste aandeelhouder van de club, dus lijkt het niet onlogisch dat als hij een opvolger zoekt voor zijn meerderheidspakket aandelen, dat iemand moet zijn die zijn volste vertrouwen geniet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties