Dury gaat uit van eigen kracht: "We zijn de kampioen van het geloof in ons eigen voetbal"

Dury gaat uit van eigen kracht: "We zijn de kampioen van het geloof in ons eigen voetbal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht en Zulte Waregem zijn tot op heden de beste ploegen in de play-offs. Anderlecht bewees onder Hasi dat het op de omschakeling sterk kan zijn, maar toch lijkt Francky Dury vooral in eigen kunnen te willen geloven.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Kouyaté op het middenveld uitspelen, dat is een knappe zet”, is Dury vol lof voor Hasi. “Hij is de belichaming van de omschakeling van Anderlecht. Het valt me op dat de drie ploegen die bovenaan staan allen spelen vanuit de omschakeling op dit moment.”

“Dat is bij Anderlecht zo, maar eigenlijk ook bij Brugge. En bij Standard: waar in het begin van het jaar nog veel met Vainqueur werd gewerkt, hanteert Standard nu zelfs vaak de lange bal. Dat is bijna niet te belopen, maar het valt wel op.”

We zijn de best voetballende ploeg in de play-offs, denk ik

Zulte Waregem speelt echter vanuit balbezit: “Of wij dan de best voetballende ploeg zijn in de play-offs? Dat denk ik wel. We zijn de kampioen van het geloof in ons eigen voetbal”, geeft Dury aan.  “We hebben altijd onze identiteit willen behouden en ons eigen spel spelen.”

“Maar als je niet op 1 staat op het einde van het seizoen, dan ben je niet de verdiende kampioen. Voor een kampioen moet je altijd waardering en respect opbrengen", is Dury ook realistisch.

Veldbezetting op Anderlecht was een gelukt experiment

Geloof in eigen spel: dan zal het niet worden gespeeld zoals in Anderlecht, waar de veldbezetting van Essevee anders was. “We speelden met de punt naar achter, om de omschakeling van Kouyaté te neutraliseren. Wat mij betreft was dat een gelukt experiment.”

“Ik heb ook gehoord dat het voor sommigen een mislukt experiment leek”, knikt Dury. “Maar we gingen daar voor een punt spelen, omdat we ook een dag minder recuperatie hadden toen dan Anderlecht. Wat Genk probeerde, dat was een mislukt experiment. Of we morgen anders spelen dan in het Astridpark? Dat lijkt me wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties