Mboyo gepasseerd door Wilmots: "Ik ken Origi helemaal niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 37 reacties
Mboyo gepasseerd door Wilmots: "Ik ken Origi helemaal niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ilombé Mboyo leek een dik jaar geleden nog op weg om één van de aanvalsleiders van de Rode Duivels te worden. Marc Wilmots repte gisteren tijdens de bekendmaking van de selectie echter met geen woord over de aanvaller van KRC Genk. "Maar de pagina is al omgedraaid."

Ilombé Mboyo draaide een dramatisch seizoen in de Cristal Arena. De voormalige sterkhouder van de Buffalo's lag een serieuze poos in de lappenmand en trapte vervolgens geen deuk in een pakje boter. De voorbije weken sloeg de motor (deels) aan. "Ik denk nog steeds aan Brazilië", had Petit Pelé al een aantal keer laten optekenen.

"Maar ik besefte dat het lastig zou zijn om de selectie te halen", aldus de aanvaller in Het Laatste Nieuws. "De pagina is ondertussen al omgedraaid. Al zullen we natuurlijk nooit weten hoe de selectie er zou hebben uitgezien als ik niet zo lang geblesseerd was geweest. Maar goed, ik wil geen excuses zoeken."

Zullen nooit weten hoe selectie er zou uitzien zonder mijn blessures

Divock Origi kreeg uiteindelijk de voorkeur op jongens als Mboyo, Michy Batshuayi en Jelle Vossen. "Ik ken Origi helemaal niet", besluit Mboyo. "Ik was dan ook verrast toen ik hoorde dat hij wel wordt opgeroepen. Maar als je bij Lille OSC in de Ligue 1 speelt en scoort, heb je de kwaliteiten om Christian Benteke te vervangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties