"Het is een verslaving geworden"

"Het is een verslaving geworden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog een keer knallen aan de Gaverbeek. Dat is de opdracht van Zulte Waregem vanavond tegen Anderlecht. Daarna is misschien nog veel mogelijk in Jan Breydel. Voor Brusselaar Steve Colpaert is het de 250e wedstrijd in eerste klasse.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Ik wist het zelf niet dat het mijn 250e is vanavond", knikt Steve Colpaert. "Vanuit mijn familie vertelden ze het mij. Goed, dat is wel een mooi getal. Als Brusselaar is het ook altijd leuk om tegen Anderlecht te kunnen spelen. Maar het is vooral een belangrijke match, omdat we willen winnen. Dan maken we meer kans op de derde plaats."

"Iedereen heeft al een goede periode gehad tijdens de play-offs. Wij in het begin bijvoorbeeld, nu is Anderlecht goed bezig. Wij willen een einde maken aan hun positieve periode", geeft Colpaert aan.

Liever thuis dan op de club

En daarvoor wil het teren op de positieve flow in eigen huis. Het verloor dit seizoen nog niet aan de Gaverbeek: 19 competitiewedstrijden, 2 bekerpartijen en een oefenmatch tegen Bordeaux: 22 matchen, 0 nederlagen. "We hebben een heel goed gevoel thuis. Het publiek is fantastisch, het doet iets extra. De hele sfeer errond is magnifiek."

Meer zelfs: "De thuisreputatie vasthouden is een verslaving geworden. Iedereen speelt liever thuis, denk ik. Ik ben ook liever thuis dan op de club", lacht Colpaert. "We willen het nu ook tegen Anderlecht vasthouden. En zeker niet verliezen." Maar dat betekent niet dat Essevee met een punt tevreden zal zijn: "Neen, winnen is een doel op zich. We willen nog meespelen om de derde plaats en dan moeten we zeker onze thuismatch winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties