Transfergeruchten van de Dag: 01/06

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Transfergeruchten van de Dag: 01/06
Foto: © Photonews

Het seizoen zit er op en de zomerbreak is in zicht. Maar de clubs zijn druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

Club Brugge zou zijn oog laten vallen hebben op Ibrahima Conté. De smaakmaker van Zulte Waregem staat ook in de belangstelling van Guingamp, Lens en Lille.

Twente-spits Castaignos lijkt op weg naar Swansea. Er zou al een akkoord zijn tussen beide clubs, maar nu moet er nog een persoonlijke deal volgen en moet de aanvaller de medische keuring doorstaan. 

Atlético Madrid is van plan om zich te mengen in de debatten rond Romelu Lukaku. De Spaanse kampioen ziet goalgetter Diego Costa zo goed als zeker vertrekken en ziet in onze landgenoot de geknipte opvolger.

Everton wil goudhaantje Ross Barkley langer aan zich binden. De centrale middenvelder staat in de belangstelling van zowat iedere Engelse topclub, maar mogelijk blijft hij nog iets langer op Goodison Park.

Borussia Dortmund heeft dan weer een vervanger beet voor de naar Bayern München vertrekkende Robert Lewandowski. Ciro Immobile komt voor net geen twintig miljoen euro over van Torino. Maandag zet de Italiaan in principe zijn krabbel onder een contract van vijf jaar.

Liverpool, en niet Manchester United of Arsenal, zou in polepositie liggen om Cesc Fabregas terug te halen naar de Premier League. Dat meldt The Daily Mail.

Ronald Koeman zou dan weer één van de kandidaten zijn om aan de slag te gaan bij Southampton, dat Mauricio Pochettino zag vertrekken naar Tottenham Hotspur.

David Villa heeft ondertussen zijn afscheid bij Atlético Madrid aangekondigd. De Spaanse aanvaller wil immers gaan uitbollen in de Amerikaanse MLS. De voormalige sterkhouder van FC Barcelona onderging afgelopen weekend al medische testen en zal eerstdaags een contract tekenen bij het nieuwe New York City FC.

Arsenal doet er ondertussen alles aan om volgend seizoen nog eens mee te strijden om de prijzen. Arsène Wenger wil versterkingen in alle linies en de eerste aanwinst zou wel eens een landgenoot kunnen zijn. Loïc Rémy zou immers eerstdaags zijn vertrek bij Olympiqye Lyon aankondigen.

Ondertussen zouden vertegenwoordigers van SSC Napoli in Nederland zijn om een dubbelslag te slaan. De club van Dries Mertens hoopt immers om Daryl Janmaat weg te plukken bij Feyenoord. In één adem willen de blauwhemden ook Davy Klaasen uit de Amsterdam ArenA halen.

Ezequiel Garay staat dan weer dicht bij een overgang naar Bayern München. Hij wierp zich de voorbije jaren op als sterkhouder bij SL Benfica, maar gaf zelf aan dat hij zijn top wil verkennen. En waar kan dat beter dan bij de absolute Europese top?

Liverpool wil volgend jaar even goed doen als dit seizoen en wil zijn sterkhouders dan ook behouden. Voor Raheem Sterling zou er alvast een flink verbeterd contract klaarliggen.

De vicekampioen uit Engeland drukt dan ook weer door voor Alberto Moreno, de linksachter van Europa Leaguewinnaar Sevilla.

Swansea heeft Luc Castaignos zo goed als helemaal beet. De Welshe club raakte het al eens met Feyenoord, de club waar de spits nu nog onder contract staat.

Tottenham Hotspur slaat mea culpa. De Londenaren willen immers Steven Caulker weghalen bij Cardiff City. En dat wordt over het Kanaal op hoongelach onthaald. De 22-jarige verdediger werd in 2009 immers nog met een onvoldoende doorgestuurd op White Hart Lane.

Xherdan Shaqiri staat in de belangstelling van Liverpool. De aanvaller werd in het tussenseizoen nog met veel lawaai voorgesteld bij Bayern München, maar hij slaagder er op geen enkel moment in om een basisplaats te versieren in de Allianz Arena.

Ondertussen lijken Real Madrid en Luis Suarez opnieuw vertrokken voor een verleidingsdans. Beide partijen bewierookten elkaar al tijdens de voorbije mercato’s, maar Liverpool hield telkens het been stijf. “Maar een aanbieding van de Real kan ik simpelweg niet naast me neerleggen”, aldus de aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties