Reactie Alderweireld: "Moesten ze gewoon moe maken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Alderweireld: "Moesten ze gewoon moe maken"
Foto: © Photonews

Toby Alderweireld was één van de weinige lichtpunten in de zwakke eerste helft van de Rode Duivels. De rechtsback stond meer dan zijn mannetje en ging samen met de andere Duivels op en over de Algerijnen in de tweede helft.

Sander De Graeve in Belo Horizonte

"Ik ben wat teleurgesteld, we konden te weinig kansen creëren. Ik maakte het al vaker mee, vooral bij Ajax. De eerste helft moet je zo’n ploeg vooral moe maken. In de tweede helft konden de Algerijnen het dan niet meer belopen", aldus de rechtsachter van de nationale ploeg.

"Ze begonnen steekjes te laten vallen en daar moet je van profiteren. De bankzitters deden het vandaag alweer. Het is prettig om weten dat je mensen op de bank hebt zitten die met hun kwaliteiten een match kunnen openbreken."

Algerijnse coach had het over kansen, welke kansen?

Vooral die tegengoal speelt in de hoofden. “We kwamen ongelukkig op 0-1 door een foutje. Voor het overige gaven we helemaal niets weg, dat is ook een compliment waard. Thibaut moest maar één keer ingrijpen. Die Algerijnse coach had het over gemiste kansen, maar die zag ik amper.”

De Duivels domineerden, maar de gelijkmaker bleef lange tijd uit. “Natuurlijk wordt je dan wat ongeduldig, maar je moet nu niet constant ballen over vijftig meter in de zestien gaan droppen. Gelukkig kon Marouane de ban breken. Divock Origi viel ook erg goed in.”

“We wisten, toen we de gelijkmaker maakten, dat we erop en erover zouden gaan. Wat we onthouden van onze eerste WK-match? Dat het hier redelijk warm kan worden en we elke speler van de 23 nodig hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties