De Bruyne: "Ik was ook verrast dat ik op de flank stond"

De Bruyne: "Ik was ook verrast dat ik op de flank stond"
Foto: © Photonews

Kevin De Bruyne werd gisteren tot 'Man van de Match' uitgeroepen, maar zelf vond hij dat niet helemaal terecht. "Ik heb in de eerste helft één bal geraakt misschien."

Johan Walckiers in Mogi das Cruzes

De Bruyne was kritisch voor zichzelf. De ploeg draaide niet en hij ook niet. "Maar ja, als je maar één bal raakt. Na de rust ging het beter voor de ploeg en voor mezelf. Maar we wisten dat we tegen zulke ploegen geduld zouden moeten hebben. Man van de Match? Dat doet me niets. Ik ben er tevreden mee, maar het is niet echt verdiend. Uiteindelijk was ik wel tevreden met wat ik bijbracht, maar spectaculair vond ik het niet. Niemand stak er bovenuit."

Ik heb nooit het gevoel gehad dat we niet zouden winnen

Wel opvallend was de rust die de Duivels uitstraalden. "Ik heb nooit het gevoel gehad dat we niet zouden winnen. Maar het was niet makkelijk met een diepe spits die op dertig meter van zijn eigen doel staat. Onze fysiek heeft er ons doorgesleurd. Na zeventig minuten zaten ze er door. Defensief gaven we niets weg. En met Fellaini speelden we een fysiek sterker voetbal. Maar we kunnen alles, want Moussa is technisch dan weer sterker."

Dat hijzelf op de flank moest starten na de laatste tijd een paar supermatchen centraal gespeeld te hebben, was ook voor De Bruyne een verrassing. "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Of ik de coach om uitleg gevraagd heb? Nee, dat hoeft ook niet, want hij beslist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties