Van Holsbeeck houdt drie concrete pistes geheim: "Lesje over namen nu wel geleerd"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 41 reacties
Van Holsbeeck houdt drie concrete pistes geheim: "Lesje over namen nu wel geleerd"
Foto: © photonews

Landskampioen Anderlecht is maandag opnieuw uit de startblokken geschoten met de eerste oefensessie van het seizoen. Ook Herman van Holsbeeck tekende onder de stralende zon present en gaf tekst en uitleg over de transferpolitiek van deze zomer.

De enige transferactiviteit die momenteel te bespeuren viel op Anderlecht was aan de kant van de vertrekkers. Met Massimo Bruno en Cheikhou Kouyaté verloor paars-wit twee certitudes. En dus ligt er heel wat werk op de plank van de manager. "Op Anderlecht is het altijd herbeginnen", opende Van Holsbeeck zijn persbabbel aan de rand van het trainingsveld. "We hebben twee smaakmakers laten gaan. Nu is het terug aan mij om een evenwichtige groep samen te stellen."

De positie van verdedigende middenvelder, waar de naar West Ham vertrokken Senegalees indruk maakte tijdens de play-offs, lijkt hoogdringend. "Met Kouyaté hadden we een jongen in onze rangen die zowel op het middenveld als in de verdediging kon spelen. Op beide posities moet er dus een vervanger komen. Ook op links - waar Dennis Praet het fantastisch deed in de nacompetitie - zoeken we nog iemand. In het systeem van 4-4-2 hebben we niet echt een tweede man voor die plek."

Speler uit eerste klasse is serieuze piste

De RSCA-manager heeft alvast nog genoeg tijd om naar aanwinsten te speuren. "Financieel is deze situatie een goede zaak omdat je onmiddellijk wat centen in de kassa hebt zitten", erkent Van Holsbeeck. "Het is niet de bedoeling om nog iemand te laten gaan, of er zou een waanzinnig bod moeten binnenlopen. Als we op twee à drie posities de juiste jongens kunnen strikken, denk ik dat we sterker zullen staan dan vorig jaar."

De namen van Ibrahima Conté en Gregorz Krychowiak circuleerden al, maar Van Holsbeeck blijft rustig. "Ik ga niets over de namen zeggen, die les heb ik nu wel geleerd", maakte hij een kwinkslag naar de voorbije wintermercato. "Wat niet wil zeggen dat het geen goede spelers zijn. Ik verwacht dat met de wereldbeker die nu bezig is we pas in augustus verder zullen staan. We volgen drie concrete pistes. Daar is een jongen uit de eerste klasse bij."

Voor Vanaken komen we te laat

De link met de smaakmaker uit Lokeren is snel gemaakt. "We moeten eerlijk zijn dat we voor Hans Vanaken te laat komen. We hadden hem moeten ontdekken toen hij nog bij Lommel United speelde. Als je dezer dagen de bedragen hoort die je voor een Belgische speler op tafel moet leggen, moet je hopen dat hij nog verder evolueert of je doet een slechte zaak. Ik denk dan ook dat de recordprijs van 5 miljoen voor Aleksandar Mitrovic niet zal sneuvelen. Vanaken is een goede voetballer, maar we gaan hem niet kopen", besloot de manager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties